– Det er klart Henrik er interessant for oss

Fremtiden til Henrik Kjelsrud Johansen er foreløpig ikke klar. Nå har gamleklubben Raufoss kastet seg inn i kampen om Fredrikstad-spissen.

Henrik Kjelsrud Johansen feirer FFK-scoring sammen med Loic Abenzoar

Henrik Kjelsrud Johansen har vært svært viktig i Fredrikstads kamp for å holde plassen i 1. divisjon denne høsten. Her feirer han scoring sammen med Loic Abenzoar.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Henrik er en god spiller og han spiller i dag på nivået vi skal opp på neste sesong. I tillegg har han vært hos oss tidligere, så det er klart at han er en interessant spiller for oss, sier Raufoss-trener Espen Haug til NRK.no.

Kjelsrud Johansen har denne sesongen vært utlånt fra Odd til Fredrikstad, og har vært en av FFKs viktigste spillere.

Til tross for at han har slitt med skader store deler av sesongen, har han bidratt med 11 scoringer på 18 kamper.

– Jeg er under kontrakt med Odd og vil som sagt tidligere ikke kommentere noe før vi er ferdigspilt for året, er alt Kjelsrud Johansen selv vil si til NRK om interessen.

Fredrikstad avslutter sesongen søndag, med en svært viktig hjemmekamp mot Nest-Sotra.

Må kjøpes fri

Espen Haug

Raufoss-trener Espen Haug forteller at Henrik Kjelsrud Johansen er et interessant navn.

Foto: Raufoss fotball

Haug har ikke snakket med spissen siden i sommer, men han røper at klubben har vært i kontakt med Odd for å forhøre seg om kontraktsituasjonen hans.

– Henrik har ett år igjen av kontrakten med Odd og må eventuelt kjøpes ut. Vi har en sunn økonomi, men vi har ikke masse penger å hente spillere for, sier treneren.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo åpner samtidig for at spissen skal få fortsette i eliteserieklubben når han kommer tilbake fra lånet i Fredrikstad.

– Jeg snakket med Henrik senest i går (onsdag), og han er ikke negativ til å komme tilbake igjen. Han vil helst spille eliteseriefotball, selvfølgelig, men der er han i en konkurransesituasjon med Olivier Occéan. Han skal i utgangspunktet tilbake hit, med mindre det kommer et bud som er så bra at det passer alle, sier Fagermo til Telemarksavisa.

Laster Twitter-innhold

Torsdag formiddag gikk det rykter om at Kjelsrud Johansen skulle trene med Raufoss neste uke. Men det tilbakeviser Espen Haug.

– Nei, det stemmer ikke. Da har vi treningsfri og vi skal også legge nytt dekke i Raufosshallen.

Raufoss skal spille i 1. divisjon neste sesong etter at de rykket opp fra 2. divisjon denne høsten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ikke plass til nytt vikingskip

  Den planlagte utvidelsen av Vikingskiphuset på Bygdøy i Oslo har ikke tatt høyd for at det kan bli funnet nye skip i framtida.

  Tegningen er klare, og det haster å få penger slik at byggingen kan starte, sier fagfolk. Det er ikke tatt høyde for at vikingskipet som er funnet på Gjellestad i Halden får plass.

  Skal det være plass til et ekstra skip, må planene gjøres om: sier museumsdirektør Håkon Glørstad

  Funn av vikingskip i Halden
  Foto: Lars Gustavsen/NIKU
 • Ny generalsekretær i AUF fra Rygge

  Sindre Lysø fra Rygge er valgt til generalsekretær i AUF. Det ble han på landsmøtet til AUF i helgen. Lysø er 22 år gammel, og har tidligere vært lokallagsleder i Moss AUF, fylkesleder i AUF i Østfold og de fire siste årene sentralstyremedlem i AUF. Lysø sier til Moss Avis at han er ydmyk overfor tilliten han har fått

  Sindre Lysø
  Foto: Privat