NRK Meny
Normal

Kakefest på Sparta-kontoret

Det ble feiret med kake på kontoret hos SFK Sparta i dag. Raufoss får ikke klubblisens, og dermed får sarpsborglaget blir i 1. divisjon.

SFK Sparta feier 1. divisjonspill

De visste ingenting før NRK fortalte dem nyheten om av SFK Sparta får spille i 1. divisjon neste år. Fra venstre: Erling Slyngenborg (tidligere elitespiller), Terje Sundby (tidligere elitespiller), Beatrice Hammerstad (daglig leder), Kai Karlsen (frivillig), Joar Kristiansen (påtroppende styreleder).

Foto: Anders Winlund/NRK

Den kommende styrelederen i SFK Sparta, Joar Kristiansen, brøt ut i spontan jubel da NRK kunne fortelle at klubben får bli i 1. divisjon.

- Er det sant? Det var en kjempegod nyhet!, utbryter styrelederen.

Kristiansen innrømmer at han har bitt litt negler den siste tiden, og at det derfor var godt å endelig få en avklaring.

- Vi synes vi har blitt holdt på pinebenken kjempelenge. Nå er det mange spente og forventningsfulle mennesker som kommer til å bli veldig, veldig glade.

I oktober ble fotballklubbene i Sarpsborg slått sammen til ett elitelag i fotball i Sarpsborg, og laget som nå blir værende i 1, divisjon er det nye laget SFK Sparta, som består av gamle IL Sparta og Sarpsborg fotballklubb

I dag ble det endelig klart at fotballklubben SFK Sparta får fortsette i 1. divisjon også neste år.

Det har foreløpig ikke lykkes NRK å komme i kontakt med fotballklubben Raufoss.

Klagenemnda for klubblisenser i Fotballforbundet står fast på vedtaket sitt om ikke å gi Raufoss fornyet lisens for 2008. Dermed mister Raufoss plassen sin i 1. divisjon.

SFK Sparta overtar denne plassen siden klubben var beste lag under nedrykksstreken.

Oppfylte ikke stadionkrav

I en pressemelding fra Norges Fotballforbund står det at Raufoss ikke oppfylte kravene til infrastruktur i klubblisensen for menn.

Raufoss har altså ikke oppfylt kravene til stadionanlegg, og derfor har ikke klagenemnda engang behandlet den økonomiske biten i lisenskravet.

Raufoss rykker derfor ned til 2. divisjon for menn neste sesong, og Sparta Sarpsborg beholder plassen i ligaen.

- Klagenemnda har brukt det regelverk som ligger i klubblisensen, og har av denne grunn bygget på det faktum som var dokumentert den siste dagen i Klubblisensnemndas frist, som var 9. november 2007. Klagenemnda er enig med Klubblisensnemnda at vilkårene ikke var oppfylt på dette tidspunktet, sier leder i Klagenemnda for klubblisens, Hans O. Kveli.

Vedtaket til Klagenemnda for klubblisens er endelig og kan ikke ankes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Færre pasientskader

    Sykehuset Østfold har hatt en stor nedgang i antall pasientskader. Siden 2012 har sykehuset redusert antall pasientskader med 25 prosent. Sykehuset Østfold er dermed ett av tre sykehus i hele landet som har nådd målet for perioden fra 2012 til 2016. Det skriver sykehuset på sine nettsider.

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.