NRK Meny
Normal

Tidlig ute med elektronisk meldingsutveksling

Halden er første bykommune i Østfold som tar i bruk elektronisk meldingsutveksling.

Halden sykehus

SAMARBEID MELLOM KOMMUNE OG SYKEHUS. Halden kommune samarbeider blant annet med Sykehuset Østfolds Distriktspsykiatriske avdeling, som har tilhold i det gamle sykehuset på Stangeberget i Halden (bildet).

Foto: Rainer Prang / NRK

Halden er første bykommune i Østfold og nummer 12 blant samtlige av landets kommuner som tar i bruk elektronisk meldingsutveksling.

11. februar i år starter elektronisk samhandling med Sykehuset Østfold.

Les også:

Informasjonsutveksling mellom sykehus og kommune angående pasienter som innlegges på sykehus eller skrives ut til kommunale tjenester, vil nå foregå elektronisk via sikret informasjonskanal, skriver kommunen på sine nettsider.

Ved for eksempel en innleggelse på sykehus kan informasjon fra kommunen oversendes elektronisk til sykehus i løpet av få minutter fremfor å sende papirbasert informasjon med følgepersonell eller per post.

Målet er at rask informasjonsutveksling vil bidra til økte kvalitet på tjenester og behandling.

Kvaliteten på informasjonsutvekslingen skal bli bedre, når man henter informasjon direkte ut fra et fagprogram til et annet, og man unngår feil ved at informasjon overføres manuelt.

I følge Halden kommune dreier igangsettingen seg om et pilotprosjekt, som varer fram til 31. mars 2013.

Deltagere i piloten er hele helse og omsorg i kommunen og fra Sykehuset Østfold er det Post A5, A7, A8 og Distriktspsykiatrisk avdeling ved det gamle sykehuset i Halden, som er involvert.

Elektronisk meldingsutveksling beskrives som en viktig milepæl for Halden kommune, kommunens innbyggere og alle ansatte innen helse og omsorg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ser alvorlig på pengegave

  Fylkesleder i Østfold Fremskrittsparti, Leif Eriksen, sier han ser alvorlig på at den tidligere styret i Råde Frp ga bort 50.000 kroner fra partikassa, før alle i styret meldte seg ut av partiet. Før helgen sa jusprofessor Geir Woxholth at dette var straffbart.
  Partiet jobber med saken og skal diskutere i fylkesstyret hva som skjer videre, sier Eriksen.

  Leder i Østfold Frp Leif Eriksen
  Foto: NRK
 • Mange til Sykehuset Østfold

  Sykehuset Østfold har i helgen hatt stor pågang av pasienter. Bare på akuttmottaket kom det over 90 pasienter på lørdag og 95 pasienter søndag. Noe som er langt over vanlig pågang i helgene som er rundt 70 pasienter om dagen.