NRK Meny
Normal

Rask løsning på hjul-forsvinning

Fredag ettermiddag oppdaget en mann i Marker at hjulene var borte fra campingvognen hans. Fredag kveld var saken løst.

Laster kart, vennligst vent...

Campingvognen var parkert og heist opp på støttebeina, så hjula hang i løse lufta. Derfor var det en enkel jobb for en frekk tyv å skru av hjulene.

Fant selv hjulene på Ørje

– Eieren av campingvogna tok seg en rundtur i nærområdet. Da fant han en tilsvarende vogn på Ørje. Den hadde hjul med nylakkerte felger, forteller politiførstebetjent Jan Eirik Johansen ved Marker og Rømskog lensmannskontor.

Da ringte han lensmannen og fortalte hva han hadde oppdaget.

Tilstod for politiet

– Patruljen vår var i nabolaget, og hadde mulighet til å svinge bortom den aktuelle adressen, forteller Johansen. – Der traff de en mann i 40-årene, en vi kjenner fra tidligere. Og han erkjente ganske fort at han nok hadde tilegnet seg campigvognhjulene på uærlig vis.

Nå er campingvognhjulene brakt tilbake til sin rettmessige eier, dog med en litt annen farge på felgene. Og historien får et etterspill, ettersom det hele er politianmeldt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vil legge ned fire grendeskoler

  Rådmannen i Eidsberg foreslår å legge ned de fire grendeskolene i kommunen. Det skal bygges en ny barneskole i Mysen, og den skal dimensjoneres for fremtidig befolkningsvekst og for å kunne erstatte dagens fire grendeskoler, ifølge rådmannens forslag.

  Ordfører tar i mot folketog mot nedleggelse av grendeskoler.
  Foto: Lars H. Pedersen / NRK
 • Ulveseier for Naturfond i retten

  Verdens Naturfond (WWF) har vunnet fram i Oslo tingrett mot staten, derfor blir ulvejakt midlertidig stanset. Regjeringen vedtok i september lisensfelling av inntil 26 ulv utenfor ulvesonen. 12 av disse kunne felles i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark.

  Ulv
  Foto: SNO/Jan Huseklepp Wilberg