NRK Meny
Normal

Raser over mossebudsjett

Foreldre og elever på Åvangen og Kambo skole i Moss er svært skuffet over rådmannens forslag til budsjett for neste år.

I budsjettforslaget er det lagt opp til at elvene på disse skolene skal få undervisning i brakker i stedet for å få en ny ungdomsskole.

- Må ta oss på alvor

Ifølge Moss Avis, mener rådmannen at elevtallet er synkende og at det derfor ikke er hensiktsmessig å bygge ny skole.

I kommunens planer frem til 2010 er ikke bygging av ny skole nevnt. Wenche Svelland fra foreldreutvalget er mildt sagt fortvilet.

- Vi må jo få vite hvor barna våre skal gå på ungdomsskole i nordre bydel. Denne bydelen har jo blitt bra utbygd, og vi må da ha et likt tilbud til barna på lik linje med for eksempel Bytårnet. Jeg synes politikerne må ta oss i nordre bydel på alvor nå, vi kan ikke bare sitte her å akseptere alt, mener hun.

- Mange har flyttet dit

Svelland er ikke enig i at elevtallet er synkende i bydelen.

- Det kan jeg ikke skjønne. Se på Sjøhagen. Jeg vet ikke hvor mange barnefamilier, mange er det i hvert fall, som har flyttet dit, sier Wenche Svelland.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen er stengt

    NSB melder at Østfoldbanen er stengt for togtrafikk mellom Rygge og Moss på grunn av problemer med strømtilførselen. Det blir satt opp busser og taxier for de reisende.

    Østfoldbanen stengt
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Halden-kvinne løslatt

    Halden-kvinnen som i vinter møtte opp hos politiet og tilsto et drap, er nå løslatt. Politiet ba i dag om fire nye uker med varetektsfengsling av Halden-kvinnen. De begrunnet fengslingen med hensyn til allmennheten. Men retten var ikke enig, og valgte å løslate kvinnen.