NRK Meny
Normal

Raser over forslag om P-avgift

Nasjonale Festningsverk planlegger å innføre parkeringsavgift ved Fredriksten festning. Det skaper sterke reaksjoner.

Fredriksten festning, Halden

Nasjonale Festningsverk planlegger å innføre parkeringsavgift fordi de trenger inntekter for å drive og vedlikeholde festningsområdet.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det er Halden Arbeiderblad som i dag skriver at det går mot parkeringsavgift på de 350 plassene ved Fredriksten festning.

Nasjonale Festningsverk planlegger å innføre parkeringsavgift fordi de trenger inntekter for å drive og vedlikeholde festningsområdet.

Planen er at det skal koste 15 kroner timen i parkeringsavgift, men at det er gratis den første timen.

Det bekrefter Hilde Herberg, distriktssjef i Nasjonale Festningsverk.

– Staten finansierer ikke hele driften av festningen og vi er nødt til å se etter inntektsmuligheter. Avgiftsparkering er en mulighet som vi vurderer ved flere festningsverk, blant andre Fredriksten, sier Herberg til avisa.

LES OGSÅ:

Skarpe reaksjoner

Planene om p-avgift møter kraftig motbør i lokalsamfunnet. Magne Rannestad i Fredriksten festnings Venner er én av dem som reagerer sterkt.

Han frykter konsekvensene av å innføre en slik avgift.

– Det vil føre til nedgang i besøket og haldenserne vil finne seg andre turområder, sier han til avisa.

Turistsjef Liv Lindskog og ordfører Thor Edquist vil også kjempe imot en p-avgift.

– Behovet for økt inntekt må heller søkes ved tilrettelegging for økt salg av opplevelser, tjenester eller varer. På vegne av Halden kommune vil jeg innstendig anmode om å revurdere planene om å innføre avgiftsbelagt parkering på Fredriksten festning, skriver Edquist i et brev til Forsvarsbygg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjebnemøte for sykehusdirektør

    Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

    Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

    Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold