NRK Meny
Normal

Raser mot parkeringsavgift ved fylkeshuset

Håvard Jensen (Frp) raser over den nye parkeringsavgiften ved fylkeshuset i Sarpsborg. Han frykter at det snart vil bli innført ved alle fylkeskommunale bygg.

Håvard Jensen liker ikke å måtte betale parkeringsavgift

Håvard Jensen liker ikke at han må betale 30 kroner for å parkere ved fylkeshuset.

Foto: NRK

I februar vedtok fylkesutvalget å innføre parkeringsavgift fra 1. oktober. Alle ansatte som kommer med bil må betale 30 kroner per dag. Besøkende må betale 20 kroner per time mellom klokken 07.00 og 17.00.

– Dette er galskap

Jensen mener dette ikke er en måte å få flere til å velge bort bilen.

– Denne saken gjør vondt for en Frp-sjel. Vi hadde et forslag på fylkestinget om at vi skulle jobbe med gulrot før pisk. Dette er galskap. Det er en inntektsinndragelse fra de som jobber i fylket. 30 kroner per dag blir noen kroner i året, sier han.

Jensen bor på Tomter i Hobøl kommune, og har ikke planer om å bruke flere timer på å komme seg til jobben. Han sier han har råd til å betale avgiften, men sier at dette handler om prinsipp.

– Det er et miljøtiltak for å få folk til å sykle og gå. Men det er en del mennesker som bor mer enn et kvarter fra jobben. Hvis jeg skal til fylkeshuset og bruker kollektiv transport, bruker jeg to timer. Det kan ikke være meningen at politikere skal bruke fire timer av dagen for å dra på et møte som varer i fire timer. Dette er ikke gjennomtenkt, mener han.

Har gjort det lettere å bruke alternativ transport

Olav Moe

Leder av samferdsel,- miljø og klimakomiteen i fylket, Olav Moe, sier at de har fått mye bedre busstilbud som de ansatte kan benytte seg av.

Foto: Lars H. Pedersen / NRK

Leder av samferdsel,- miljø og klimakomiteen i fylket, Olav Moe, sier at parkeringsavgiften er et ledd i mobilitetsstrategien.

– Vi ønsker at våre ansatte skal benytte alternative fremkomstmidler når de har mulighet til det. Blant tiltakene som ligger i pakken er det blant annet bedre bussforbindelser mellom jernbanestasjonen, bussterminalen og fylkeshuset. I tillegg bygger vi i disse dager et sykkelskur som er låsbart, opplyser han.

Parkeringsavgiften kan bli innført ved alle fylkeskommunale bygg i Østfold. Det er ikke vedtatt, men Moe sier det er en del av en langsiktig plan.

– Vi har ikke gjort noe vedtak på at det skal innføres ved alle bygg. Det er naturlig at vi begynner med administrasjonssenteret hvor vi som beslutter disse sakene får kjenne på kroppen hvordan dette fungerer, før vi sprer det rundt til alle virksomheter, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stoppet for flere lovbrudd

  En kvinne ble tatt av politiet for å kjøre mot rødt lys i formiddag, og det fikk følger for henne: Det viste seg at hun hadde såpass mange prikker fra før at hun måtte levere fra seg førerkortet. Bilen hun kjørte var ikke forsikret, så med de nye reglene for dagsbøter for uforsikrede biler og forelegg for kjøring mot rødt lys blir dette kostbart for kvinnen i 40-årene.

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix