Raser mot økning av matmoms

- En økning av matmomsen er usolidarisk, sier leder av Østfold bondelag, Karl Torstein Torp.

Illustrasjonsbilde
Foto: Berit Keilen / Scanpix

Regjeringen foreslår å øke matmomsen fra 13% til 14%. Det henger ikke sammen med det de rødgrønne har sagt tidligere, sier Torp.

- Stoltenberg argumenterte mot å øke matmomsen for få år siden, og kalte det usolidarisk. Nå er de usolidariske selv, sier Torp.

En økning av matmomsen øker særlig utgiftene for barnefamilier, sier han.

Mer grensehandel

Østfold Bondelag er fornøyd med at matproduksjonsavgiftene til Mattilsynet er redusert med 6% og fjerning av noen gebyrer.

- Vi forutsetter at dette er første skritt slik at en oppnår den bebudede effekt av etableringen av Mattilsynet, sier Karl Torstein Torp.

Derimot finner han ingen glede i en økning av matmomsen, og frykter at grensehandelen ytterligere skyter fart i svensk favør.

- Regjeringens forslag om å øke matmomssatsen til 14% gir  en familie med to barn økte matutgifter på kr 1500 pr år, sier han.

At matvarene blir dyrere i Norge med økt moms kan medvirke til økt grensehandel.

- Klart jeg har det i bakhodet også, sier lederen av Østfold bondelag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 81 militærkolonner onsdag

    Onsdag er det planlagt i alt 81 militære kjøretøykolonner i Trøndelag og på Østlandet i forbindelse med avslutningen av Nato-øvelsen «Trident Juncture». 40 kolonner skal kjøre Rygge–Fredrikstad, og 20 kolonner skal kjøre mellom Røros og Levanger.

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55