- Et uforståelig nei til Erlandsens conditori

Styrelederen i eierselskapet mener kommunens nei til penger til en brukerstyrt personlig assistent er uforståelig og en ren hån.

Erlandsens Conditori

Det hjalp lite med folkemøter og opprop for Erlandsens Conditori i Halden.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

De tre psykisk utviklingshemmede som driver Erlandsens Conditori i Halden ba

Det forteller at Halden kommune ikke ønsker å inkludere innbyggere med utviklingshemming i en del av lokalmiljøet vårt.

Jørn Nielsen, styreleder Dagtida AS

om en BPA, eller brukerstyrt personlig assistent, for å hjelpe dem med nødvendige praktiske gjøremål, siden de selv ikke lenger hadde økonomi til å gjøre det.

Kommunen sa nei, og tilbyr i stedet de tre plass på et dagsenter.

Styreleder Jørn Nielsen i Dagtida AS, selskapet som har eid og drevet konditoriet siden sommeren 2012, kan ikke finne noe logikk i kommunens avgjørelse.

Helt uforståelig

– Det har vært veldig trist. Her har de holdt på i to år uten en krone i støtte, og så trenger man litt hjelp for å få kompensert funksjonshemningen sin. Så får man beskjed om at «det får dere ikke, men dere får et tilbud om fulltidsplass i et dagsenter»

– Det koster dobbelt så mye, og da skjønner du ingenting når dette skjer i en kommune som også har økonomiske vansker, sier Nielsen.

– Det forteller at Halden kommune ikke ønsker å inkludere innbyggere med utviklingshemming i en del av lokalmiljøet vårt. Det verdsettes ikke private initiativ for det heller. Det er veldig tragisk.

– Ingen kommentar

Kommunalsjef for helse og omsorg, Kenneth Johannessen, sier de tar avstand fra Nielsens påstander, men ønsker ikke å stille til intervju, eller kommentere saken ytterligere.

Wiborg: Slutt med å tenke så kortsiktig

En annen som er opprørt, er stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra

Erlend Wiborg

Frps Erlend Wiborg syns det er synd at kommunen sier nei til å støtte bedriften, og heller vil ha de tre på institusjon.

Foto: www.erlendwiborg.com

Fremskrittspartiet. Han mener kommunens vedtak er synd, og et eksempel på kortsiktig tenkning som Haldens politiske ledelse må komme seg bort fra.

– Jeg har forståelse for at Halden er i en veldig vanskelig situasjon. Men jeg tror at det å ha tilbud til utviklingshemmede vil være fornuftig, og også god økonomisk politikk på litt lengre sikt. Er det noe Halden kommune virkelig bør, så er det å tenke langsiktig, det er noe de dessverre ikke har gjort på mange år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se vår TV-sending 18.50

  • To nye uker varetekt

    Østfold-mannen som er siktet for å ha tatt seg betalt for å ansette folk på Rema 1000 på Østlandet, ble i dag varetektsfengslet for to nye uker. Han er også ilagt brev- og besøksforbud.