NRK Meny
Normal

- Et uforståelig nei til Erlandsens conditori

Styrelederen i eierselskapet mener kommunens nei til penger til en brukerstyrt personlig assistent er uforståelig og en ren hån.

Erlandsens Conditori

Det hjalp lite med folkemøter og opprop for Erlandsens Conditori i Halden.

Foto: Siw Mariann Strømbeck/NRK

De tre psykisk utviklingshemmede som driver Erlandsens Conditori i Halden ba

Det forteller at Halden kommune ikke ønsker å inkludere innbyggere med utviklingshemming i en del av lokalmiljøet vårt.

Jørn Nielsen, styreleder Dagtida AS

om en BPA, eller brukerstyrt personlig assistent, for å hjelpe dem med nødvendige praktiske gjøremål, siden de selv ikke lenger hadde økonomi til å gjøre det.

Kommunen sa nei, og tilbyr i stedet de tre plass på et dagsenter.

Styreleder Jørn Nielsen i Dagtida AS, selskapet som har eid og drevet konditoriet siden sommeren 2012, kan ikke finne noe logikk i kommunens avgjørelse.

Helt uforståelig

– Det har vært veldig trist. Her har de holdt på i to år uten en krone i støtte, og så trenger man litt hjelp for å få kompensert funksjonshemningen sin. Så får man beskjed om at «det får dere ikke, men dere får et tilbud om fulltidsplass i et dagsenter»

– Det koster dobbelt så mye, og da skjønner du ingenting når dette skjer i en kommune som også har økonomiske vansker, sier Nielsen.

– Det forteller at Halden kommune ikke ønsker å inkludere innbyggere med utviklingshemming i en del av lokalmiljøet vårt. Det verdsettes ikke private initiativ for det heller. Det er veldig tragisk.

– Ingen kommentar

Kommunalsjef for helse og omsorg, Kenneth Johannessen, sier de tar avstand fra Nielsens påstander, men ønsker ikke å stille til intervju, eller kommentere saken ytterligere.

Wiborg: Slutt med å tenke så kortsiktig

En annen som er opprørt, er stortingsrepresentant Erlend Wiborg fra

Erlend Wiborg

Frps Erlend Wiborg syns det er synd at kommunen sier nei til å støtte bedriften, og heller vil ha de tre på institusjon.

Foto: www.erlendwiborg.com

Fremskrittspartiet. Han mener kommunens vedtak er synd, og et eksempel på kortsiktig tenkning som Haldens politiske ledelse må komme seg bort fra.

– Jeg har forståelse for at Halden er i en veldig vanskelig situasjon. Men jeg tror at det å ha tilbud til utviklingshemmede vil være fornuftig, og også god økonomisk politikk på litt lengre sikt. Er det noe Halden kommune virkelig bør, så er det å tenke langsiktig, det er noe de dessverre ikke har gjort på mange år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skjebnemøte for sykehusdirektør

    Det er innkalt til ekstraordinært styremøte ved Sykehuset Østfold HF mandag. Eneste sak er direktørens fremtid. Det skriver Dagens medisin.

    Sykehuset har lenge slitt med et høyt antall korridorpasienter, og et akuttmottak som er for lite. Enkelte avdelinger sliter dessuten med kapasitetsproblemer. Dette, kombinert med Ebbesens lederstil, har ført til en stadig større misnøye med ham som sykehusdirektør, skriver Dagens medisin.

    Sykehusdirektør og ambulansepersonell står ved inngangen til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold