NRK Meny
Normal

Ransoffer banket opp ranerne

Mannen som ble forsøkt ranet i Sarpsborg sentrum i påska ga de to ranerne juling.

Sarpsborg sentrum

Ranet skjedde i krysset ved St. Maries gata og Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum i 01.45-tiden natt til skjærtorsdag

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Politiet gikk i påsken ut og etterlyste vitner etter et ransforsøk i Sarpsborg sentrum natt til skjærtorsdag. En mann ble forsøkt ranet med kniv av to personer.

Mannen slapp uskadd fra det hele. Det gjorde ikke ranerne, forteller politiet.

– Det er ikke tvil om at de to gjerningsmennene har fått seg en runde med juling, sier leder for operativt etterforskningsavsnitt på Sarpsborg politistasjon, Terje Bøe, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Blod fra øret

Terje Bøe

Terje Bøe i Sarpsborg-politiet forteller at ranerne trolig ble skadet etter å ha fått juling av ransofferet.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Det de to trolig ikke visste var at offeret de hadde valgt seg ut er en erfaren kampsportutøver.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal mannen ha forklart i politiavhør at han hadde tatt et hardt tak i håndleddet til en av ranerne, slik at det kunne høres ut som at håndleddet ble skadet, før han slo ham i ansiktet med knyttet neve.

Han skal så ha sparket den andre raneren i ribbeina, før han slo til også denne mannen med knyttet neve i ansiktet. Slaget skal ha ført til at det begynte å renne blod ut av øret til raneren.

Ber om tips

Politiet opplyser at de to gjerningsmennene skal ha nordisk utseende, være i 20-årene og mellom 175 og 180 centimeter høye.

Den ene skal ha hatt på seg blå genser, sorte bukser og en caps, mens den andre skal ha hatt på seg sort jakke og sorte jakker. Han skal være skallet eller barbert på hodet.

Ranet skjedde i krysset ved St. Maries gata og Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum i 01.45-tiden natt til skjærtorsdag. Politiet ønsker tips fra publikum i saken.

Det har vært flere ran i Sarpsborg den siste tiden. Blant annet ble en mann sparket og ranet foran sine to mindreårige barn i slutten av mars.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen
  • Mistenkt for fyllekjøring

    En mann i 20 årene ble stanset av UP på Rolvsøy i Fredrikstad lørdag formiddag. Han er mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket da han kjørte bil.