NRK Meny
Normal

Rally-Mads vurderer S2000

– Det kan bli aktuelt å kjøre i s2000-klassen med en annen bil, sier Mads Østberg til NRK.

Mads Østberg

Han skal kjøre Rally Sverige med Subaruen, men etter det er det uvisst hvilken bil han sitter i. Mads Østberg åpner nå for å bytte klasse.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Han har holdt seg til Subaru i hele rallykarrieren, men nå kan det gå mot bil- og klasseskifte for den unge føreren.

– Vi kom litt sent i gang med bilskifte, så vi starter sesongen med Subaru. Vi har sett at den siste bilen til Subaru ikke strekker til på internasjonalt nivå, sier han.

Trenger en bil som fungerer

Han mener at de har hatt for mye problemer S14-modellen han har. Nå er han på utkikk etter en bil som fungerer

– Vi må lete etter et produkt er konkurransedyktig. Vi har ikke mulighet til å utvikle bilen, noe som VM-teamet heller ikke klarte året før oss, sier han.

LES OGSÅ: Østberg mistet ledelsen i Sigdal

Han har vært i samtaler med både Citroën, Ford og Skoda. Dermed åpner han for å kjøre i s2000-klassen, som er nivået under WRC.

Vil vinne VM

– Det er veldig realistisk at det kan skje. Det er en billigere klasse. I tillegg er det en litt annen konkurranse, og det er viktig å være med å vinne løp. Vi ser nå muligheten til å sitte i en konkurransedyktig bil og kjempe om seire.

– Så nå nedjusterer du målsettingen din fra å plukke VM-poeng i WRC-klassen, til å bli verdensmester?

– Hvis vi kjører s2000, så gjør vi det for å vinne mesterskapet. Det er helt klart målet.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund hoppet ut av bil

    Hunden som politiet i Moss etterlyste eieren til, hadde hoppet ut av bilvinduet. Det skjedde da bilen hadde stanset i et lyskryss. Hund og eier er nå gjenforenet. Politiet benytter anledningen til å understreke viktigheten av å sikre dyr i bil.

  • Vannlekkasje i Onsøy

    I ettermiddag oppsto en større vannlekkasje på Skåra i Fredrikstad. Lekkasjen rammer store deler av Onsøy. Kommunen opplyser på sin Facebook-side at skadene er under reparasjon. Det var store vannmasser i veibanen i området, forteller en veifarende til NRK Østfold.