NRK Meny
Normal

Mads Østberg: – Formen er litt redusert

Mads Østberg og Henning Solberg dro rett fra seiersfesten til planlegging av neste sesong.

Mads Østberg feirer pallplassen i Rally Wales

Mads Østberg og Henning Solberg feirer pallplasseringen i Rally Wales.

Foto: Adapta World Rally Team

– Formen er litt redusert, det ble en fin feiring i går. Det ble en feiring som jeg synes vi fortjente etter en bra avslutning på årets løp, sier Mads Østberg da NRK møtte han og Henning Solberg rett etter hjemkomst til Norge.

24-åringen avsluttet sin første fulle VM-sesong med å komme på andreplass i helgens Rally Wales. Men feiringen blir kortvarig for Norges nye rallyess. Han har nemlig allerede satt fokuset på neste sesong.

– Vi jobber med å få på plass ting til neste år, men det er mye usikkerhet rundt hva som skal skje. Vi må nok vente litt før vi får bestemt oss om hva vi skal gjøre. Det er klart at vi skal kjøre, men jeg er ikke helt sikker på hva vi skal gjøre.

Med sin sterke 2. plass kom Østberg på pallen for annen gang i karrieren. Han har også en 2. plass fra Sverige tidligere i år.

– Det startet og avsluttet veldig bra, men det har vært litt opp og ned i midten. Det har vært bra løp, men ikke helt der oppe som i Sverige og Wales. Å bli nummer seks sammenlagt er jeg stolt av, det er min beste sesong noensinne.

Les også: – Utrolig deilig å være på pallen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pallen etter Rally Wales

For første gang i historien endte to nordmenn på pallen etter en VM-runde i rally.

Foto: Adapta World Rally Team

Solberg-brødrene i samme bil?

Også Henning Solberg kom på pallen i helgens rally. Det er første gang to norske førere står seierspallen i en VM-runde.

– Det holdt på å skje med meg og Petter i Hellas i 2009. Det skjedde ikke da, men jeg fikk det til med Mads nå i helga. Det ranker høyt i min verden, sier Solberg.

Henning er en av de mest erfarne førerne i rallysirkuset. Han lot seg imponere av sin 14 år yngre landsmann i helgens VM-runde.

– Han var lei å ta hele helgen. Jeg var nærme både Mads og Petter de to første dagene, men så måtte jeg starte som nummer ni på veien og det ble både mørkt og tåkete, så gutta fikk 40 sekunders forsprang. Men sånn er det i rally.

Også storebror Solberg har begynt å legge planer for neste sesong. Men han vil ikke kommentere ryktene om at brødrene Solberg skal kjøre for samme lag neste år.

– Jeg kan ikke kommentere det, men jeg jobber i hvert fall for å få til en full sesong, så får vi se hva hans planer er og om vi klarer å få til noe sammen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.