NRK Meny
Normal

Rakkestadhallen godkjent for Europacupspill

I kveld godkjente delegaten fra Det europeiske håndballforbundet Rakkestadhallen for Europacupspill. Dermed er det klart for håndballfest i morgen.

Rakkestadhallen godkjent for Europacupspill

Flere personer har jobbet siden torsdag ettermiddag for å få alt på plass i Rakkestadhallen.

Foto: Marianne Løkkevik Ekeberg / NRK

Helt siden torsdag ettermiddag har folk jobbet for å få Rakkestadhallen klar til Europacupkamp på lørdag. HK Halden møter Vipers Kristiansand til tredje runde i Europacupen.

Det er Haldenjentenes aller første Europacupkamp i håndbal, men de har måtte flytte hjemmebanen sin til Rakkestad for å tilfredsstille europeiske krav.

– Vi har bygd en fantastisk tribune hvor det er plass til 400 personer på den ene siden og 300 personer ekstra på hovedtribunen, så nå har vi plass til 1200 personer her totalt, sier Hans Jørgen Eriksen, daglig leder HK Halden.

I tillegg har de lagt et helt nytt gulv som skal tilfreddstille de europeiske kravene til Europacupspill. Jørgen Eriksen mener det også er positive sider ved å bytte hjemmebane.

– Vi har for eksempel fått masse omtale, og det kommer mange folk fra Indre Østfold, sier han.

Godkjent på direkten

Hallen ble godkjent på direkten i NRK Østfolds TV-sending fredag kveld.

– Det er en fantastisk fin hall, gulvet og sikkerhetssonene er bra, og tribuene er som de skal. Hallen er klart godkjent for Europacupspill, sa Lasse Bengtsson, delegat fra Det europeiske håndballforbundet.

Også spiller Pernille Wang Skaug er fornøyd.

– Vi gleder oss, det er en fin arena så dette blir morsomt, vi håper på masse publikum, sier hun.

Kampen spilles lørdag 14.november kl 18.00 i Rakkestadhallen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann gikk berserk på Rømskog spa

    Politiet måtte i natt ta hånd om en beruset mann i 20-årene etter at han gikk berserk på Rømskog spa. Ifølge politiet var mannen i slåsskamp med flere andre personer, og han gikk også løs på flere biler og på interiøret til spa-anlegget. Mannen er anmeldt og blir avhørt søndag.

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.