NRK Meny
Normal

Rådyr på bytur

Brannvesenet rykket ut da meldingen kom: Et rådyr hadde satt seg fast i under brygga ved gangbrua i Fredrikstad sentrum.

Fredrikstad brannmenn

– Rådyret kom seg løs på egen hånd, forteller redningsmann Lars Ole Mostad (th). Dykker Dan Heidenstrøm var nede i vannet hos rådyret.

Foto: Pétur Nielsson / NRK

– Vi fikk melding om et rådyr som hadde svømt oppover elva, og inn under Slippen restaurant på Kråkerøy-siden, sier redningsmann Lars Ole Mostad i Fredrikstad brann- og redningskorps.

– Vi dro over, tok med oss en dykker som fant dyret inneklemt under der.

Kom seg løs på egen hånd

– Dyret lå der og hvilte seg etter en svømmetur. Vi prøvde å få det ut, det endte med at dyret hoppet ut av seg selv til slutt. Vi fulgte det litt nedover elva, det svømte ned til enden av bryggene på Kråkerøysiden, og kom seg trygd på land igjen inn i sivet der.

Brannfolkene hadde kontaktet Viltnemnda på forhånd, slik at de var klare i tilfelle dyret var skadet. Men det klarte seg fint på egen hånd, forteller Mostad.

– De er flinke til å svømme.

Ifølge meldingene brannvesenet fikk, så hadde rådyret hoppet ut i elva ved Evjekaia, etter at den nesten ble påkjørt på veien. Også i går måtte brannvesenet i Fredrikstad rykke ut til et rådyr i nød. Da satt et dyr fast i et gjerde ved Habornveien. Også det dyret slapp unna uten skader, etter at brannfolkene utvidet hullet i gjerdet med verktøy.

Stadig flere dyr i byen

Mostad bekrefter at de får stadig flere henvendelser om dyr som forviller seg inn i bystrøk.

– Det er riktig at det blir mer og mer rådyr rundt i de grønne lungene vi har i byen. Noe ganger stikker de av og ut i trafikken, og da oppstår det problemer. Det er ikke hver gang det går bra, sier Mostad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinnen i Moss er funnet

    Politiet skriver på Twitter at kvinnen som ble meldt savnet fra sykehuset i Moss nå er funnet.

  • Kvinne savnet i Moss

    Politiet melder at en 78 år gammel kvinne er savnet fra sykehuset i Moss. Kvinnen er cirka 170 centimeter høy, har kort grått hår, briller, mørke bukser og brun boblejakke. Ifølge politiet har hun også dårlig helse.