NRK Meny
Normal

Rådmann frifunnet for ærekrenkelser

Tidligere byggesaksleder Asbjørn Montelius er dømt til å betale saksomkostninger til sin tidligere arbeidsgiver.

Rådmann Haabeth Grindaker og hennes forsvarer Cato Schiøtz

Rådmann Haabeth Grindaker og hennes forsvarer Cato Schiøtz i Fredrikstad tingrett i februar.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Asbjørn Montelius gikk til sak mot rådmann Gudrun Haabeth Grindaker fordi han mente at han var blitt utsatt for ærekrenkende beskyldninger og korrupsjon.

Fredag falt dommen i saken, skriver Halden Arbeiderblad.

Rådmann Grindaker ble frifunnet for ærekrenkelser, og Montelius ble dømt til å betale saksomkostninger på 401.508,63 kroner.

– Vi er selvfølgelig veldig skuffet og hadde ventet en annen avgjørelse, sier Montelius' advokat, Helge Skaaraas til avisen.

– Sjelden knusende seier

Bakgrunnen for saken er et møte mellom Asbjørn Montelius, Halden-rådmann Gudrun Haabeth Grindaker, den tidligere konstituerte rådmannen i kommunen og kommuneadvokaten i fjor vinter.

På det tidspunktet hadde Halden kommune fått inn flere alvorlige anklager mot den daværende byggesakslederen.

Montelius hevdet i etterkant at de tre kom med beskyldninger om korrupsjon under dette møtet, og i april i fjor gikk han til sak mot dem.

Saken startet i Fredrikstad tingrett i slutten av februar.

Advokat Cato Schiøtz representerte Haabeth Grindaker i retten og mente hans klient ikke har gjort noe galt. Han er derfor svært fornøyd med dommen.

Det er sjelden injuriesaker vinnes så knusende som i dette tilfellet. Retten kom fram til at uttalelsene fra Grindaker ikke en gang var injuriende. Da har man heller ingen uttalelser å gå til rettssak med, sier Schiøtz til ha-halden.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lastebil forårsaket kjedekollisjon

    En lastebil var årsak til kjedekollisjonen ved Susebakke i Mysen. Lastebilen kjørte inn i en bil som igjen traff bilen foran. Føreren av lastebilen blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt, melder politet. En av personbilførerne er kjørt til legevakt med nakkesmerter.

  • Gutt lettere skadd i ulykke

    Det er en ung gutt som er blitt påkjørt i Spydeberg. Han er ikke alvorlig skadet, men har smerter i en ankel, ifølge politiet.