NRK Meny

Rådmann frifunnet for ærekrenkelser

Tidligere byggesaksleder Asbjørn Montelius er dømt til å betale saksomkostninger til sin tidligere arbeidsgiver.

Rådmann Haabeth Grindaker og hennes forsvarer Cato Schiøtz

Rådmann Haabeth Grindaker og hennes forsvarer Cato Schiøtz i Fredrikstad tingrett i februar.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Asbjørn Montelius gikk til sak mot rådmann Gudrun Haabeth Grindaker fordi han mente at han var blitt utsatt for ærekrenkende beskyldninger og korrupsjon.

Fredag falt dommen i saken, skriver Halden Arbeiderblad.

Rådmann Grindaker ble frifunnet for ærekrenkelser, og Montelius ble dømt til å betale saksomkostninger på 401.508,63 kroner.

– Vi er selvfølgelig veldig skuffet og hadde ventet en annen avgjørelse, sier Montelius' advokat, Helge Skaaraas til avisen.

– Sjelden knusende seier

Bakgrunnen for saken er et møte mellom Asbjørn Montelius, Halden-rådmann Gudrun Haabeth Grindaker, den tidligere konstituerte rådmannen i kommunen og kommuneadvokaten i fjor vinter.

På det tidspunktet hadde Halden kommune fått inn flere alvorlige anklager mot den daværende byggesakslederen.

Montelius hevdet i etterkant at de tre kom med beskyldninger om korrupsjon under dette møtet, og i april i fjor gikk han til sak mot dem.

Saken startet i Fredrikstad tingrett i slutten av februar.

Advokat Cato Schiøtz representerte Haabeth Grindaker i retten og mente hans klient ikke har gjort noe galt. Han er derfor svært fornøyd med dommen.

Det er sjelden injuriesaker vinnes så knusende som i dette tilfellet. Retten kom fram til at uttalelsene fra Grindaker ikke en gang var injuriende. Da har man heller ingen uttalelser å gå til rettssak med, sier Schiøtz til ha-halden.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: