NRK Meny
Normal

Radiostyrte biler tar av på Youtube

Tipsene om hvordan du kjører eller bygger en radiostyrt bil har blitt en hit på internett. Og all filming foregår hjemme i stua.

Chris de Graafs radiobiler har blitt en internetthit

Gardinene trekkes for, lampene skrus på og Chris de Graaf setter seg klar ved spisebordet. Han skal verken spise middag eller er lyssky, men er derimot i gang med å lage den ukentlige videoen om radiostyrte biler.

Hjemme på spisebordet filmer, bygger og tester han radiostyrte biler og filmene hans hans har en voksende fansskare.

Følges fra hele verden

En gang i uka legger han nemlig ut filmen på sin egen Youtube-kanal, Hemistorm. Så langt har han 34.000 abonnenter som følger tett med.

Chris de Graaf

MORO: Chris de Graaf synes det er stas at så mange er interessert i det samme som han og følger med på filmene han lager.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det tikker inn meldinger om natten fra hele verden, forteller Chris de Graaf. Opprinnelig er han nederlender, men bor og driver den norske kanalen i Halden.

Målet hans med videoene er å vise at det verken trenger å være dyrt å bygge en radiostyrt bil, og at alle kan klare mye mer enn de aner.

– Bare hør på meg. Jeg snakker norsk, hvem skulle vel tro det, sier han lattermildt.

– Ingenting er umulig

Han synes det er viktig å få frem at man ikke må la seg stoppe.

– Ikke la noen fortelle deg at noe er umulig. Ikke vær redd for å drite deg ut. Enten det gjelder radiostyrte biler eller noe annet, smiler han.

Radiostyrt bil

HJEMMEBYGGET: Hjemme på spisebordet lager han radiostyrte biler. Han både filmer og redigerer i stua.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Selv om han ikke har blitt rik av videoene sine, har han blitt nominert til «Årets livsstilkanal» i Gullsnutten, en pris som deles ut til de beste Youtuberne her i landet.

– Bare i dag har jeg fått 150 nye følgere, smiler han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.