NRK Meny

Radikalisering, Østfold

 • Må svare for fersk IS-rekruttering

  Saken mot Ubaydullah Hussain, som er tiltalt for å ha hjulpet IS blant annet med å rekruttere flere nye medlemmer fra Østfold, må i retten torsdag. Nå anklages han for å ha prøvd å rekruttere mens han satt i fengsel.

 • Far tiltalt for terrorforbund

  En 45 år gammel norsk-pakistansk mann fra Fredrikstad er tiltalt for å ha inngått terrorforbund. Han er tiltalt sammen med en 23 år gammel tsjetsjener. Politiets sikkerhetstjeneste mener de to reiste sammen til Syria sommeren 2014 for å slutte seg til IS, melder VG. 45-åringen er også faren til en 25-åring, som ble dømt til åtte års fengsel for terrorforbund i fjor sommer.

 • Terrorsak starter i mai

  Saken mot en Greåker-mann som er siktet for terror starter i Oslo tingrett 18. mai. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Mannen ble pågrepet hjemme den 15. juni i fjor, og er sammen med en tsjetsjener tiltalt for å ha støttet terrororganisasjonen IS i Syria. Sønnen hans er tidligere dømt til åtte års fengsel for å ha planlagt og støttet terror.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Se nyhetene fra Østfold 22:55

  Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
 • Ba sint mann om å gå

  Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.