Radikalisering, Østfold

 • Må svare for fersk IS-rekruttering

  Saken mot Ubaydullah Hussain, som er tiltalt for å ha hjulpet IS blant annet med å rekruttere flere nye medlemmer fra Østfold, må i retten torsdag. Nå anklages han for å ha prøvd å rekruttere mens han satt i fengsel.

 • Far tiltalt for terrorforbund

  En 45 år gammel norsk-pakistansk mann fra Fredrikstad er tiltalt for å ha inngått terrorforbund. Han er tiltalt sammen med en 23 år gammel tsjetsjener. Politiets sikkerhetstjeneste mener de to reiste sammen til Syria sommeren 2014 for å slutte seg til IS, melder VG. 45-åringen er også faren til en 25-åring, som ble dømt til åtte års fengsel for terrorforbund i fjor sommer.

 • Terrorsak starter i mai

  Saken mot en Greåker-mann som er siktet for terror starter i Oslo tingrett 18. mai. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Mannen ble pågrepet hjemme den 15. juni i fjor, og er sammen med en tsjetsjener tiltalt for å ha støttet terrororganisasjonen IS i Syria. Sønnen hans er tidligere dømt til åtte års fengsel for å ha planlagt og støttet terror.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Eiendomsskatt i Indre Østfold


  Eiendomsskatt gir de fem kommunene som skal bli Indre Østfold kommune, 80 millioner kroner i året i dag. Hvis de skal kreve inn så mye eiendomsskatt som mulig etter sammenslåingen, vil det gi opp mot 200 millioner kroner. Nå skal politikerne diskutere eiendomsskatt i neste møte i Fellesnemnda.

 • Se nyhetene fra NRK Østfold 20:55

  Bengt-Eigil Ruud gir deg siste nytt fra Østfold klokka 20:55.