NRK Meny

Radikalisering, Østfold

 • Må svare for fersk IS-rekruttering

  Saken mot Ubaydullah Hussain, som er tiltalt for å ha hjulpet IS blant annet med å rekruttere flere nye medlemmer fra Østfold, må i retten torsdag. Nå anklages han for å ha prøvd å rekruttere mens han satt i fengsel.

 • Far tiltalt for terrorforbund

  En 45 år gammel norsk-pakistansk mann fra Fredrikstad er tiltalt for å ha inngått terrorforbund. Han er tiltalt sammen med en 23 år gammel tsjetsjener. Politiets sikkerhetstjeneste mener de to reiste sammen til Syria sommeren 2014 for å slutte seg til IS, melder VG. 45-åringen er også faren til en 25-åring, som ble dømt til åtte års fengsel for terrorforbund i fjor sommer.

 • Terrorsak starter i mai

  Saken mot en Greåker-mann som er siktet for terror starter i Oslo tingrett 18. mai. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Mannen ble pågrepet hjemme den 15. juni i fjor, og er sammen med en tsjetsjener tiltalt for å ha støttet terrororganisasjonen IS i Syria. Sønnen hans er tidligere dømt til åtte års fengsel for å ha planlagt og støttet terror.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ruset mann tatt med narkotika

  Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

 • Tatt i 178 km/t i 90-sone

  Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.