NRK Meny
Normal

Råde ser mot nedre Glomma

Råde bør ikke være med på arbeidet med en storkommune i Mosseregionen, mener formannskapet. Samtidig ber politikerne rådmannen jobbe videre med planer om en sammenslåing med Fredrikstad, Hvaler eller Sarpsborg.

Laster kart, vennligst vent...

Rådes kan bestå som egen kommune, slå seg sammen med Fredrikstad og Hvaler, eller med Sarpsborg og eventuelt Rakkestad. I Mosseregionen bør Råde ikke være mer enn en observatør, mener formannsskapet.

De politiske møtene går slag i slag i Råde i dag. Formannskapsmøtet klokken 12 endte blant annet med følgende vedtak:

1. Råde kommune er positive til samtaler med de andre kommunene i Mosseregionen, men ønsker ikke på nåværende tidspunkt å starte forhandlinger om sammenslåing. Hvis de øvrige kommunene i Mosseregionen starter forhandlinger er det ønskelig at Råde kommune får en observatørstatus i disse møtene.

2. Rådmannen bes arbeide videre med alternativene Fredrikstad–Hvaler–Råde, og Sarpsborg–Råde–eventuelt Rakkestad.

Formannskapet vil også at rådmannen skal utrede et alternativ der råde blir værende som en egen kommune – men med et omfattende samarbeid med andre kommuner om tjenester. Arbeidet skal fortsette utover 2016. I mai tar politikerne sikte på å ha alternativene klare for presentasjon på et folkemøte.

Et enstemmig formannskap setter så en frist for en behandling i kommunestyret i juni neste år. Rådes kommunestyre er i møte nå, og framover mot klokken 18 i kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.
  • Forbyr ballonger og russebiler

    17. mai-komiteen i Fredrikstad forbyr ballonger og russebiler i folketoget. Miljø er grunnen til ballongforbudet, sikkerhet er grunnen til russebilforbudet. – Det er for utrygt, sier leder Camilla Eidsvold i en pressemelding.