NRK Meny
Normal

Tatt på nytt en måned etter promilleprogram

En måned etter at en Hobøl-mann hadde avsluttet et promilleprogram ble han tatt på nytt. Nå må han sone tre måneder i fengsel.

Politikontroll

En måned etter avsluttet promilleprogram ble mannen tatt for promillekjøring på nytt.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

I begynnelsen av november ble mannen stanset i Hobøl. Prøver tatt etter kjøringen viste at han hadde ca. to promille alkohol i blodet.

Dømt i mars, tatt igjen i november

Den strenge straffen har sammenheng med at mannen, som er i 60-årene, er dømt for promillekjøring tidligere.

Heggen og Frøland tingrett

Heggen og Frøland tingrett har dømt mannen til fengsel i tre måneder for promillekjøring.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Så sent som i mars i fjor fikk mannen en betinget dom for promillekjøring. En betingelse var at han gjennomførte et promilleprogram.

Mannen gjennomførte promilleprogrammet som han var pålagt, men det hadde åpenbart ikke den effekten som var forventet: allerede en måneds tid etter at programmet var avsluttet, ble mannen tatt på nytt.

Promillekjørte for fjerde gang

Siden kjøringen fant sted i prøvetiden etter den betingede dommen, har Heggen og Frøland tingrett kommet fram til at det er på sin plass med en fellesdom. Retten har tatt hensyn til at mannen er dømt for promillekjøring tre ganger tidligere.

Og med en promilledom fra mars måned hadde mannen selvfølgelig ikke noe førerkort da han ble tatt i november.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snart 300.000 østfoldinger

    1. juli var det 294.194 innbyggere i Østfold. Det betyr at det har blitt 1301 flere østfoldinger siden årsskiftet. Det bor 5.277.762 innbyggere i Norge, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Det er en vekst på ca. 10.600 personer fra første til andre kvartal i år, og den laveste veksten siden 2005. Årsaken er liten innvandring og få fødsler.

    Nyfødt barn
    Foto: Colourbox / Colourbox