NRK Meny
Normal

Tatt på nytt en måned etter promilleprogram

En måned etter at en Hobøl-mann hadde avsluttet et promilleprogram ble han tatt på nytt. Nå må han sone tre måneder i fengsel.

Politikontroll

En måned etter avsluttet promilleprogram ble mannen tatt for promillekjøring på nytt.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

I begynnelsen av november ble mannen stanset i Hobøl. Prøver tatt etter kjøringen viste at han hadde ca. to promille alkohol i blodet.

Dømt i mars, tatt igjen i november

Den strenge straffen har sammenheng med at mannen, som er i 60-årene, er dømt for promillekjøring tidligere.

Heggen og Frøland tingrett

Heggen og Frøland tingrett har dømt mannen til fengsel i tre måneder for promillekjøring.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Så sent som i mars i fjor fikk mannen en betinget dom for promillekjøring. En betingelse var at han gjennomførte et promilleprogram.

Mannen gjennomførte promilleprogrammet som han var pålagt, men det hadde åpenbart ikke den effekten som var forventet: allerede en måneds tid etter at programmet var avsluttet, ble mannen tatt på nytt.

Promillekjørte for fjerde gang

Siden kjøringen fant sted i prøvetiden etter den betingede dommen, har Heggen og Frøland tingrett kommet fram til at det er på sin plass med en fellesdom. Retten har tatt hensyn til at mannen er dømt for promillekjøring tre ganger tidligere.

Og med en promilledom fra mars måned hadde mannen selvfølgelig ikke noe førerkort da han ble tatt i november.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Pettersen: – Anmeld kriminalitet

    Stortingsrepresentant Tage Pettersen fra Høyre reagerer sterkt på at advokat Ane Sofie Tømmerås i går sa til NRK at hun ikke lenger anbefaler alle klienter om å anmelde kriminelle handlinger. Grunnen er den trege saksgangen hos politiet. – Et dårlig råd, mener Pettersen.

    Tage Pettersen
    Foto: Birger Kjølberg / NRK
  • Utforkjøring i Svinndal

    Ingen personer kom til skadet da en bil kjørte av veien i Svinndal i Våler i natt. Politiet gjorde funn av narkotika i bilen og sendte føreren til legevakten for utvidet blodprøve.