Promillekjørte fordi vennene sov

21-åringen hadde tilbud om å overnatte hos venner etter en fest, men da han kom dit sov alle. Derfor valgte han å kjøre hjemover i stedet, og kjøreturen endte i grøfta.

Ølglass med bilnøkkel

21-åringen valgte å kjøre hjem i stedet for å overnatte hos kamerater etter en fest på byen.

Foto: Colourbox.com

En kveld i november var fredrikstadmannen på byen sammen med kamerater. Han drakk en del øl, og ble forholdsvis beruset.

Alle sov, så han dro

Han hadde avtale om at han skulle overnatte hos bekjente i nærheten, men da han kom dit sov alle i huset. Da fikk han det for seg at han ikke ville overnatte der, og han satte seg bak rattet på bilen og kjørte i vei hjemover i stedet.

Det gikk ikke så bra, etter en forholdsvis kort strekning endte kjøreturen i en grøft.

Da saken var oppe for tingretten i Fredrikstad på fredag forklarte 21-åringen at han antagelig duppet av et øyeblikk, slik at han mistet kontrollen på bilen.

Ba om at politiet ble varslet

Fredrikstad tingrett

Fredrikstad tingrett har kommet fram til at en betinget dom og en bot er riktig reaksjon.

Foto: Arkiv / NRK

Etter uhellet gikk han selv til et hus i nærheten, og han fikk de som bodde der til å ringe politiet. Mannen måtte avgi en blodprøve. Den viste at han hadde 1,15 promille alkohol i blodet.

Påtalemyndigheten foreslo 15 dager fengsel og en bot på 30.000 kroner for 21-åringen, og mente uhellet mannen hadde var et straffeskjerpende moment.

Fredrikstad tingrett valgte å ta hensyn til mannens tilståelse, og fant at det var nok med en betinget dom på 21 dager samt en bot på 20.000 kroner. I tillegg må mannen klare seg uten førerkort i et år og elleve måneder, og må avlegge full førerprøve får han får kjøre bil igjen,