NRK Meny
Normal

Dømt for promillekjøring for 14. gang

Halden tingrett har dømt en 58 år gammel mann til et halvt års fengsel for promillekjøring. Dette er 14. gang mannen er dømt for kjøring i påvirket tilstand.

Bil

Mannen er dømt for promillekjøring fro 14. gang.

Foto: Scanpix / SCANPIX

En kveld like før jul ble mannen stanset i Halden sentrum bak rattet på en bil. Prøver tatt etter kjøringen viste at mannen hadde 1,8 promille alkohol i blodet. Mannen hadde ikke førerkort for bil.

I forrige uke møtte 58-åringen for tingretten i Halden, der han innrømmet forholdet.

Dømt i Norge og i Sverige

I løpet av tiden fra 1973 til 2001 ble mannen dømt for promillekjøring elleve ganger. I tillegg fikk han tretten dommer for kjøring uten førerkort.

Halden tingrett

Halden tingrett har dømt mannen til fengsel i et halvt år.

Foto: Rainer Prang / NRK

I 2008 og i 2010 ble mannen dømt for kjøring i ruspåvirket til stand og for kjøring uten førerkort i Sverige. Han har med andre ord tretten dommer for promillekjøring på rullebladet fra før.

Halden tingrett konstaterer at 58-åringen har vist at han mangler respekt for veitrafikklovgivningen.

Fem nye år uten førerkort

Påtalemyndigheten foreslo fengsel i et halvt år og en bot på 15.000 kroner for mannen. Halden tingrett vurderte om straffen egentlig burde strengere, men endte opp med en dom i tråd med forslaget.

Mannen har stadig ikke noe gyldig førerkort, og kommer ikke til å få det de neste årene: Halden tingrett ga mannen en sperrefrist på fem år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: