NRK Meny
Normal

100 meters mopedtur kostet 50.000 kroner

En fredagskveld i juni fant en Fredrikstad-mann ut at han skulle flytte på en vannspreder, og la i vei på moped. Turen på 100 meter kostet ham 50.000 kroner og 22 måneder uten førerkort.

Advarer mot fyllekjøring

En tur på 100 meter førte til bot på 50.000 kroner og 22 måneder uten førerkort.

Foto: Colourbox.com

Forut for kjøreturen hadde nemlig 54-åringen drukket en boks øl og noen drammer. Det førte til at han hadde omtrent en promille alkohol i blodet.

Da saken kom opp for tingretten i Fredrikstad innrømmet mannen at han hadde kjørt etter å ha drukket. Ut fra mannens inntekt kom retten fram til at mannen skal betale 50.000 kroner i bot.

Problemer uten førerkort

I retten uttrykte mannen at det hverken var boten på 50.000 kroner eller den betingede dommen på fengsel i 18 dager som var det største problemet. Mannen mistet førerkortet på stedet, og Fredrikstad tingrett bestemte at han ikke får kjøre motorkjøretøyer i 22 måneder fra det tidspunkt han leverte fra seg førerkortet.

I retten sa mannen at han var bekymret for hvordan det skulle gå på jobben. Han kjører en del rundt i forbindelse med arbeidet, og nå er han avhengig av kolleger som kjører ham.

Fredrikstad tingrett kunne ikke se at virkningene av førerkortbeslaget ville være mer uforholdsmessig for 54-åringen enn det som er normalt når man mister førerkortet i en slik situasjon. Mannen må opp til full ny førerprøve før han får kjøre bil igjen. Fredrikstadmannen har vedtatt dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 23.04: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.