NRK Meny
Normal

Promillekjører skrapte ikke rutene

En januarnatt kjørte tenåringen der det var innkjøring forbudt, og bilrutene var iset til. Han hadde 1,2 promille alkohol i blodet.

Is på frontruta.

Rutene på bilen var nær dekket av is da mannen ble stanset for promillekjøring. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Marianne Aakermann / NRK

En mann i slutten av tenårene møtte for Heggen og Frøland tingrett i midten av mai, tiltalt for promillekjøring. Mannen ble tatt etter at han kjørte bil i Askim sentrum en natt i januar i år.

Den unge føreren hadde ikke tatt bryet med å skrape rutene på bilen rene for is, det var bare et lite felt på frontruten foran førerplassen som ikke var iset til.

Uten førerkort

I tillegg kjørte han inn et sted der det var skiltet med innkjøring forbudt. At mannen ikke hadde førerkort for bil, gjør heller ikke saken bedre.

Prøver som ble tatt viste at mannen hadde vel 1,2 promille alkohol i blodet.

Fengsel, bot og sperrefrist

Heggen og Frøland tingrett har lagt vekt på at mannen kjørte på et sted i Askim sentrum der det ferdes mye mennesker på denne tiden.

Dommen fra tingretten lyder på fengsel i 18 dager og en bot på 5.000 kroner. Mannen har også fått sperrefrist for å ta førerkort i to år og to måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.