NRK Meny
Normal

Promillekjører skrapte ikke rutene

En januarnatt kjørte tenåringen der det var innkjøring forbudt, og bilrutene var iset til. Han hadde 1,2 promille alkohol i blodet.

Is på frontruta.

Rutene på bilen var nær dekket av is da mannen ble stanset for promillekjøring. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Marianne Aakermann / NRK

En mann i slutten av tenårene møtte for Heggen og Frøland tingrett i midten av mai, tiltalt for promillekjøring. Mannen ble tatt etter at han kjørte bil i Askim sentrum en natt i januar i år.

Den unge føreren hadde ikke tatt bryet med å skrape rutene på bilen rene for is, det var bare et lite felt på frontruten foran førerplassen som ikke var iset til.

Uten førerkort

I tillegg kjørte han inn et sted der det var skiltet med innkjøring forbudt. At mannen ikke hadde førerkort for bil, gjør heller ikke saken bedre.

Prøver som ble tatt viste at mannen hadde vel 1,2 promille alkohol i blodet.

Fengsel, bot og sperrefrist

Heggen og Frøland tingrett har lagt vekt på at mannen kjørte på et sted i Askim sentrum der det ferdes mye mennesker på denne tiden.

Dommen fra tingretten lyder på fengsel i 18 dager og en bot på 5.000 kroner. Mannen har også fått sperrefrist for å ta førerkort i to år og to måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg med tilskueroppgang

    Sarpsborg er det enste av topplagene i Eliteserien som har hatt en oppgang i antallet tilskuere fra i fjor. Det viser en oversikt VG presenter i dag. Så langt har det vært 411 flere tilskuere per kamp på Sarpsborg stadion i år. Både Rosenborg, Brann, Molde og Haugesund har hatt en nedgang.