NRK Meny
Normal

Ellevill bensinpris-krig i Nedre Glomma

Gjennom hele helgen har det vært kamp om plassen for å fylle drivstoff på bensinstasjonene i Fredrikstad og Sarpsborg. Mandag formiddag har prisene begynt å øke igjen.

Bensinprisen dumpet

Østfoldingene hamstret bensin da bensinstasjonene solgte med tap i helgen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Diesel til under 10 kroner per liter i Fredrikstad

Mandag morgen var det fremdeles mulig å fylle diesel til under ti kroner per liter i Fredrikstad.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Bensinprisene på vei opp igjen etter priskrig i Fredrikstad og Sarpsborg

Prisene har begynt å øke igjen utover formiddagen på mandag.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Thina Saltvedt

Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea tror lav oljepris vil bidra til at bensinprisene holder seg nede i en stund fremover.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Åpningen av en ny Uno-X-stasjon på Råbekken i Fredrikstad forrige uke har bidratt til å presse drivstoffprisene kraftig ned i både Fredrikstad og Sarpsborg.

Gjennom helgen har literprisen på diesel vært nede i underkant av 10 kroner, mens man har kunnet fylle bensin for mindre enn 12 kroner literen flere steder.

– Det er herlig! Jeg bare jubler og skriker av glede. Dette var på tide. Vi er en stor familie på fem som har nok utgifter, og da er det godt når dieselen er billig, sier Jorge Damas.

Bensinstasjonene har solgt med tap og flere stasjoner har gått tomme i helgen. Blant annet da Damas skulle fylle diesel på Hvaler.

– Det var umulig for meg å fylle i helgen. Det var jo tomt, sier han.

– Tilløp til krangling

– Dette er jo sykt billig. Jeg tror ikke det blir noe billigere enn dette sier Jasvir Singh.

Han fylte i dag på firmabilen og anslår at han sparer rundt 200 kroner per tank.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad har mulighetene for å fylle til en unormalt billig penge blant annet ført til krangling ved pumpene.

Også Fredriksstad Blad skriver at folk i distriktet har gått mann av huse for å hamstre bensin og diesel.

Mandag morgen var prisene fremdeles lave, men utover formiddagen har de sakte, men sikkert begynt å stige. Rundt klokken 11 hadde prisene allerede økt med en drøy krone på flere bensinstasjoner, og det er ventet at de vil fortsette å gå opp utover dagen.

Lav oljepris

Selv om den lokale priskrigen er ventet å være over mandag ettermiddag tror enkelte oljeanalytikere at drivstoff generelt vil være billigere enn normalt i flere uker fremover, på grunn av lave oljepriser.

– Bensinprisene burde holde seg lave en god stund til, som er til glede for bilistene, men dessverre ikke for miljøet, sier oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea til E24.

Hun tror situasjonen vil endre seg når etterspørselen etter fyringsolje øker i november, og at dette vil bidra til å føre prisene på olje – og dermed også bensin og diesel – oppover igjen.

Fyller billig drivstoff på Uno-X ved Råbekken i Fredrikstad

Det har vært travelt på denne bensinstasjonen gjennom helgen, og noen utnyttet priskrigen også mandag morgen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Er klar for skogbrann

    Brannmannskaper i Østfold er i beredskap hvis skogbrannene i Sverige skulle spre seg over grensen. Det sier vaktleder Per Håkon Lauritzen brannvesenets Øst 110-sentral til Amedia.

  • Forstyrrende oppførsel på legevakt

    En 38-år gammel mann sitter i arresten etter å ha vært aggressiv mot ansatte ved legevakta i Fredrikstad natt til i dag. Han skal ha vært høylydt og kranglete, og ruset på amfetamin.