NRK Meny
Normal

Prest fordømmer misbruk av mark

Presten fordømmer bruk av dyrket mark til golfbaner.

Råde kirke
Foto: NRK

Sogneprest i Moss, Anders Leknes, fordømmer bruken av dyrket mark til golfbaner eller andre formål. Utfallet kom under prekenen i Råde kirke sist søndag - der det ble takket for årets avling fra jordbruket.

- Jorda bør være hellig

Under høsttakkefesten i Råde Kirke benyttet sogneprest Anders Leknes anledningen til å kritisere det han kaller misbruk av dyrket mark.

- Jeg mener det er galt å legge jord og bruke den til å spille golf i en verden der så mange mennesker ikke har nok mat, sier han.

Leknes peker på at jorda er og bør være hellig.

- Vi trenger det som kan produseres - selv om vi har overflod i vår del av verden. Jeg vil at vi skal oppfatte det sånn at vi snur på hver stein og ser etter muligheter for å bruke jorda og produsere mat der det går an å få til, mener presten.

- Problemet er fordelingen

Edvard Kranstad er grunneier av Evje herregård i Rygge. Selv har han leid ut et stort areal til golfbanebruk slik at gården skulle overleve økonomisk.

- Det er ganske lett for oss å dyrke denne jorda igjen hvis det skulle bli nødvendig, sier han.

Kranstad tror ikke det er produksjonen av mat i verden som er problemet.

- Vi er jo klar over at det er stor overproduksjon av mat i verden, og jeg tror ikke den er her problemet ligger. Problemet er fordelingen, sier han.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK