NRK Meny
Normal

Prest fordømmer misbruk av mark

Presten fordømmer bruk av dyrket mark til golfbaner.

Råde kirke
Foto: NRK

Sogneprest i Moss, Anders Leknes, fordømmer bruken av dyrket mark til golfbaner eller andre formål. Utfallet kom under prekenen i Råde kirke sist søndag - der det ble takket for årets avling fra jordbruket.

- Jorda bør være hellig

Under høsttakkefesten i Råde Kirke benyttet sogneprest Anders Leknes anledningen til å kritisere det han kaller misbruk av dyrket mark.

- Jeg mener det er galt å legge jord og bruke den til å spille golf i en verden der så mange mennesker ikke har nok mat, sier han.

Leknes peker på at jorda er og bør være hellig.

- Vi trenger det som kan produseres - selv om vi har overflod i vår del av verden. Jeg vil at vi skal oppfatte det sånn at vi snur på hver stein og ser etter muligheter for å bruke jorda og produsere mat der det går an å få til, mener presten.

- Problemet er fordelingen

Edvard Kranstad er grunneier av Evje herregård i Rygge. Selv har han leid ut et stort areal til golfbanebruk slik at gården skulle overleve økonomisk.

- Det er ganske lett for oss å dyrke denne jorda igjen hvis det skulle bli nødvendig, sier han.

Kranstad tror ikke det er produksjonen av mat i verden som er problemet.

- Vi er jo klar over at det er stor overproduksjon av mat i verden, og jeg tror ikke den er her problemet ligger. Problemet er fordelingen, sier han.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stoppet for flere lovbrudd

  En kvinne ble tatt av politiet for å kjøre mot rødt lys i formiddag, og det fikk følger for henne: Det viste seg at hun hadde såpass mange prikker fra før at hun måtte levere fra seg førerkortet. Bilen hun kjørte var ikke forsikret, så med de nye reglene for dagsbøter for uforsikrede biler og forelegg for kjøring mot rødt lys blir dette kostbart for kvinnen i 40-årene.

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix