NRK Meny
Normal

Prest fordømmer misbruk av mark

Presten fordømmer bruk av dyrket mark til golfbaner.

Råde kirke
Foto: NRK

Sogneprest i Moss, Anders Leknes, fordømmer bruken av dyrket mark til golfbaner eller andre formål. Utfallet kom under prekenen i Råde kirke sist søndag - der det ble takket for årets avling fra jordbruket.

- Jorda bør være hellig

Under høsttakkefesten i Råde Kirke benyttet sogneprest Anders Leknes anledningen til å kritisere det han kaller misbruk av dyrket mark.

- Jeg mener det er galt å legge jord og bruke den til å spille golf i en verden der så mange mennesker ikke har nok mat, sier han.

Leknes peker på at jorda er og bør være hellig.

- Vi trenger det som kan produseres - selv om vi har overflod i vår del av verden. Jeg vil at vi skal oppfatte det sånn at vi snur på hver stein og ser etter muligheter for å bruke jorda og produsere mat der det går an å få til, mener presten.

- Problemet er fordelingen

Edvard Kranstad er grunneier av Evje herregård i Rygge. Selv har han leid ut et stort areal til golfbanebruk slik at gården skulle overleve økonomisk.

- Det er ganske lett for oss å dyrke denne jorda igjen hvis det skulle bli nødvendig, sier han.

Kranstad tror ikke det er produksjonen av mat i verden som er problemet.

- Vi er jo klar over at det er stor overproduksjon av mat i verden, og jeg tror ikke den er her problemet ligger. Problemet er fordelingen, sier han.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt i ranet bil

    Politiet i Halden har pågrepet en mann og en kvinne i en svenskregistrert bil. Bilen ble ranet fra eieren for en uke siden. Ingen av de pågrepne har førerkort, og siden begge var ruset skal det tas utvidede prøver. Politiet knytter også de to til et innbrudd i en bedrift i Halden.

  • Skader i armen

    En bilfører sjekkes for skader i armen etter kollisjonen i Osveien i Rakkestad. To biler var involvert, det er ikke meldt om andre skader, opplyser politiet.