NRK Meny
Normal

Presidenten måtte fly fra Rygge

På grunn av værsituasjonen på Gardermoen måtte Liberias president Ellen Johnson Sirleaf reise fra Moss lufthavn Rygge.

Ellen Johnson Sirleaf med diplom Nobels fredspris 2011

Ellen Johnson Sirleaf med diplom Nobels fredspris 2011

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Oslo Lufthavn var stengt mandag morgen på grunn av regn som fryser på bakken. Det var derfor ikke mulig for fly å lande eller lette.

Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Roberta Gbowee og Tawakkol Karman, som har vært i Norge i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris, skulle etter planen reise hjem mandag morgen, men ble berørt av værproblemene.

Politioverbetjent Øyvind Aastorp, ved politiet på Gardermoen bekrefter at presidenten blie fraktet til Rygge, der trafikken gikk som normalt.

– På grunn av problemene her blir president Ellen Johnson Sirleaf fraktet til Moss lufthavn. De to andre venter fortsatt på Gardermoen, og det er ingen ting som tyder på at de to vil måtte dra fra en annen flyplass, sa han til NRK.no like etter klokken 09.00 mandag.

Klokken 10.00 ble Gardermoen åpnet for begrenset trafikk.

Daglig leder, Pål Tandberg sier at presidenten måtte fly fra den militære delen av flyplassen.

– Vi har et privatfly som skal fly ut herfra. Hele den kortesjen blir håndtert på den militære delen av flyplassen, fordi det er ekstra mye trafikk ved hovedterminalen i dag.

Tar hånd om Gardermoen-fly

Moss lufthavn Rygge måtte i går også ta hånd om fly som skulle ha landet på Gardermoen i morgentimene.

– Vi får noen fly som skulle ha landet på Gardermoen. De blir tatt hånd om, og passasjerene blir fraktet med buss til Oslo.

– Dette kommer ikke til å berøre resten av trafikken ved flyplassen. Morgenflyene våre har gått ut, så det er forsåvidt en grei tid å håndtere ekstra fly på, sier Tandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To alternative Glomma-passeringer

    Det gjenstår bare to realistiske traseer for den nye jernbanebrua over Sarpsfossen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Det tredje forslaget som har blitt utredet gikk over et deponi til Borregaard som inneholder store mengder kvikksølv. Å legge jernbanen her ville koste over en milliard kroner i opprydding, og er helt urealistisk, ifølge Bane NOR.