Skal investere 2 milliarder i «Vulkan-område»

Værste-direktør Trond Delbekk presenterte planene for milliardutviklingen av en ny bydel på Kråkerøy i dag.

– Dette er snakk om et helhetlig byutviklingsprosjekt. Det lanseres offentlig i dag, og vi vil starte med reguleringsarbeidet i morgen. Det er et stort og krevende prosjekt, fortalte Værste-direktør Trond Delbekk på en pressekonferanse i dag.

Trond Delbekk

Trond Delbekk i Værste AS presenterte i dag planene for byutvikling på Kråkerøy.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Selskapet presenterte i dag sine planer for utviklingen av et 28 mål stort område på den nordre delen av Kråkerøy, og fortalte at de nå har valgt konsept for utvikling av området fra gangbrua ved Stortorvet til Bjølstadjordet.

Det skal investeres rundt 2 milliarder kroner i området. I planene inngår blant annet 250 boliger, kontorer, torg og et kjøpesenter på 20.000 kvadratmeter.

Studentboliger og flere hundre parkeringsplasser er også en del av prosjektet. Utbyggingen vil skje etappevis.

– Vi inviterte nasjonale arkitektkontorer til konkurranse. Det er hyggelig, og ikke overraskende, at de som kom ut med de beste løsningene var det lokale selskapet Griff. I tillegg har vi fått med oss de beste kompetansemiljøene i Norge når det kommer til byutvikling. Det er rett og slett de mest kompetente kreftene vi har i landet, sa Delbekk, som videre fortalte at planene for området er sterkt inspirert av Vulkan-området på Grünerløkka i Oslo.

Vulkan nederst på Grünerløkka

Vulkan nederst på Grünerløkka i Oslo, med blant annet Mathallen.

Foto: Brun, Thomas / NTB scanpix