NRK Meny
Normal

– Det er nerver, men det er gode nerver

Alt er klar for premieren på «Olav den Heldige» i solskinn på Tunevannet i Sarpsborg.

Olav den Heldige

Teaterstykket «Olav den Heldige» blir spilt på Tunevannet i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Onsdag kveld er det premiere på teaterstykket «Olav den Heldige». Bak stykket står en ung lokal fremadstormende skuespiller og aktør, Patrik Aspelund Stenseth.

Regien står den kjente skuespilleren Gard Eidsvold for. Han er ikke sikker på hvor heldig Olav var, men vet i hvert fall at han er det.

– Vi er heldige som får lov å leke med dette stoffet og historien. Olav grunnla Sarpsborg, men var også en religiøs skikkelse. Han lever fremdeles med oss den dag i dag, sier han.

Reise fra ung gutt til alvorlig mann

Stykket er basert på den virkelige historien om kongen, der man følger han fra han er barn til han til slutt dør på Stiklestad. Eidsvold lover en spektakulær forestilling, som også er folkelig.

– Jeg vil ikke kalle det fjas, men det er ganske mange morsomme situasjoner som vi har fokusert på. Teater handler ofte om å sette folk i vanskeligheter. Vi spiller på alvor, men vi ler fordi vi kjenner oss igjen på en mystisk måte i reisen fra ung gutt til en alvorlig mann, sier han.

Eidsvold som er en erfaren skuespiller og har fått jobben med å holde den unge skuespillergjengen i ørene.

– Det er en drøm. Jeg har med meg veldig dedikerte folk. De er utrolig arbeidsomme, flittige. Jeg tror de begynner å bli ganske klare for den premieren.

Hanna Marie Grønneberg og Gard Eidsvold

Hanna Marie Grønneberg spiller Olavs kjærlighet, mens veteran Gard Eidsvold står for regien.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

– Kommer til å bli fantastisk

Hanna Marie Grønneberg fra Fredrikstad skal spille prinsesse Astrid av Sverige, som er Olavs store kjærlighet i denne forestillingen.

Hun forteller at premierenervene er under kontroll.

– Det er nerver, men det er gode nerver.

Scenen utspiller seg på Tunevannet, og værgudene ser ut til å belønne skuespillerne med godt vær.

– Det kommer til å bli helt fantastisk. Vi gjorde det her i fjor også. Det er et fantastisk spillested, og det er fantastiske folk med, ikke minst Gard som har instruert oss, sier Grønneberg.

– Jeg kan si på vegne av hele ensemblet at det her gleder vi oss veldig til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for ulovlig gevær


    En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.