NRK Meny
Normal

Postmann stjal og tappet bankkort

Mannen, som er i 40-årene, ble pågrepet i sin bolig i Halden tidlig mandag morgen.

Bedrageri fra minibanker

Overvåkningsbilde: Her tar postmannen ut penger.

Foto: Politiet

Politiet har lett etter mannen siden de fikk inn ni anmeldelser fra fortvilte mennesker. Felles for alle hendelsene er at de fornærmede har bestilt bankkort som de ikke har fått. I tillegg forsvant det penger fra bankkontoene deres.

Samarbeidet med Posten

Totalt ble det forsøkt å ta ut 130.000 kroner fordelt på 30 forskjellige uttak. Mannen, som nå har erkjent forholdene, klarte å få med seg 30.000 kroner. Det er TV2.no som melder at en mann er pågrepet og siktet i saken.

Politiet sikret seg overvåkningsbilder fra to forskjellige minibanker i Østfold. Videoene viser en maskert mann med mer eller mindre identisk klesdrakt. De gikk også ut i TV2-programmet Åsted Norge og ba om tips.

Politiførstebetjent ved Halden politistasjon, Vidar Andersen, sier til TV2.no at mannen har erkjent forholdene i siktelsen. De jobbet tett med Posten for å sjekke hvem som var på jobb da tyveriene skjedde.

– Beklagelig

John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge, sier det er leit det som har skjedd.

– Det er svært beklagelig at en av våre står bak tyveriene, sier han til TV2.

Eckhoff sier de samarbeider tett med politiet for å avdekke uønskede hendelser.

– Vi ser at saker som dette kan ha store konsekvenser for den enkelte kunde, og beklager de ulemper tyveriene medfører.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vinduer knust fire netter på rad

    Det har blitt knust vinduer fire netter på rad i et bygg som huser tannlegekontor og leiligheter i Kransen 12 i Moss, skriver Moss Avis. Ifølge tannlege Arne Trondsen har 10-12 vinduer blitt knust. Det er også skader på parketten og møbler. Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for vindusknusingen.

  • Fire biler i ulykke på E6

    Nødetatene har rykket ut til E6 ved avkjøringen til Halden, der det skal ha skjedd en trafikkulykke med fire biler involvert. Ulykken har skjedd i sørgående løp. Ingen personer skal være skadet, men ulykken har ført til trafikale problemer.