NRK Meny
Normal

Posten drukner i julegaver

Det hoper seg opp på lager, i bakrom og hyller og skap med julegaver som er sendt fra andre kanter av landet, men som ikke blir hentet.

Overfullt i Post i butikk

Slik ser det ut hos mange postkontor. Mange venter lenge med å hente gavene sine.

Foto: Rannveig Urdahl

Det er nå fullt kaos hos Posten og i post i butikk. Hos posten på Gressvik i Fredrikstad er alle hyllene stappfulle av pakker. Her venter Anita Kristoffersen på at noen skal hente alle pakkene.

– Det haster nå. Nå venter vi kjempevendinger med post på mandag og tirsdag, så vi hadde satt veldig pris på om noen kom for å hente det, sier hun.

Les også: Gode tips for juleposten

Hun har nettopp fått inn tre store traller med pakker som hun må forsøke å finne plass til på de allerede fulle hyllene.

– Etter hvert som jeg registrerer pakkene får kundene melding. Så i løpet av fem-ti minutter begynner kundene å hente. Da blir det lettere.

– Det er mest av julegaver nå. Akkurat nå har vi kommet så langt at det er mest private pakker fra innland det er mest av. Tidligere kom det inn flere utenlandspakker og fra diverse nettbutikker.

For å få plass til all juleposten har de laget ekstra plass der panten vanligvis står.

– Vi har nok flere tusen pakker nå. Folk henter stort sett pakkene, men jeg har litt inntrykk av at folk sparer det helt til slutt. Når man har pyntet treet henter man pakkene, sier Kristoffersen.

Les også: Pass på at juleposten kommer frem i tide

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Satser på cruiseanløp

    Fylkesutvalget i Østfold vil fortsette å støtte prosjektet Cruise Østfold, som har som mål å gjøre Øra i Fredrikstad til den mest attraktive cruisedestinasjonen i Oslofjorden. Fylkesrådmannen anbefalte politikerne å si nei til søknaden om 800.000 kroner i støtte, men fylkesutvalget ønsker å finne midler til satsingen.

  • Uskikket til næringsvirksomhet

    En 43-åring fra Rygge er fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i minst fem år. I en dom fra Moss tingrett blir mannen beskrevet som særdeles uskikket til å drive næringsvirksomhet, etter flere tidligere dommer for blant annet brudd på regnskapslov, bokføringslov samt bedrageri. Han må også sone fem måneder i fengsel for regnskapsmangel.