NRK Meny
Normal

Posten drukner i julegaver

Det hoper seg opp på lager, i bakrom og hyller og skap med julegaver som er sendt fra andre kanter av landet, men som ikke blir hentet.

Overfullt i Post i butikk

Slik ser det ut hos mange postkontor. Mange venter lenge med å hente gavene sine.

Foto: Rannveig Urdahl

Det er nå fullt kaos hos Posten og i post i butikk. Hos posten på Gressvik i Fredrikstad er alle hyllene stappfulle av pakker. Her venter Anita Kristoffersen på at noen skal hente alle pakkene.

– Det haster nå. Nå venter vi kjempevendinger med post på mandag og tirsdag, så vi hadde satt veldig pris på om noen kom for å hente det, sier hun.

Les også: Gode tips for juleposten

Hun har nettopp fått inn tre store traller med pakker som hun må forsøke å finne plass til på de allerede fulle hyllene.

– Etter hvert som jeg registrerer pakkene får kundene melding. Så i løpet av fem-ti minutter begynner kundene å hente. Da blir det lettere.

– Det er mest av julegaver nå. Akkurat nå har vi kommet så langt at det er mest private pakker fra innland det er mest av. Tidligere kom det inn flere utenlandspakker og fra diverse nettbutikker.

For å få plass til all juleposten har de laget ekstra plass der panten vanligvis står.

– Vi har nok flere tusen pakker nå. Folk henter stort sett pakkene, men jeg har litt inntrykk av at folk sparer det helt til slutt. Når man har pyntet treet henter man pakkene, sier Kristoffersen.

Les også: Pass på at juleposten kommer frem i tide

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eksporterer velferdsteknologi

    Bedriften Dignio fra Fredrikstad underskrev i dag en kontrakt verdt omkring 400 millioner kroner med et kinesisk sykehus. Dignio har utviklet programvare til velferdsteknologi som gjør det mulig for kronisk syke å selv følge opp egen sykdom.

  • Forsinkelser på østfoldbanen

    Bane Nor melder om forsinkelser mellom Halden og Ed på grunn av signalproblemer.

    Jernbane, tog, Østfoldbanen
    Foto: Håvard Wien / NRK