NRK Meny
Normal

Popfenomenet reddet konsert for Thea (14)

Foreldrene nektet Thea Langgård Mørck fra Fredrikstad å dra på Isac Elliot konsert i Oslo. Det fikk den finske superstjernen høre om – og han tok ansvar.

Lars Petter og Thea Mørck

Thea Mørck ble først nektet å dra på konsert med Isac Elliot i desember. Plutselig dukket en video med den finske stjernen opp, - en video som fikk foreldrene til å snu.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Hei Thea. Jeg hørte at du er en stor fan av meg, noe jeg synes er kult å høre. Jeg håpes vi sees når jeg kommer til Norge i desember, sier Isac Elliot i en personlig videohilsen til Thea Langgård Mørck fra Fredrikstad.

Ungjenta har sett den finske popstjernen fem ganger live og møtt Elliot to ganger. Men da hun spurte foreldrene om lov til å se ham i desember var svaret fra foreldrene kontant.

– Jeg spurte først om å dra til Stavanger, men de sa nei. Så spurte jeg om å få dra til Oslo, også sa de nei til det også. Jeg begynte å gråte og ble veldig lei meg, sier Thea.

Foreldrene syntes rett og slett at det hadde blitt litt mye fokus på den 13 år gamle artisten.

– Når ingen av klassevenninnene skulle på konserten, så valgte vi å si nei. Det kunne bli litt mye og han stjal nok litt mye fokus. Vi ville forsøke å dempe det, og vi følte vi hadde lyktes, forteller pappa Petter Mørck.

Se Isac Elliots hilsen til Thea her:

Foreldrene nektet Thea Langgård Mørck å dra på Isac Elliot konsert i Oslo. Det fikk den finske superstjernen høre om – og tok ansvar.

– Sluttet ikke å smile

Thea Mørck og Isac Elliot

Thea Mørck elsker Isac Elliot, og satt på et hotell i Stavanger i flere timer for å vente på et møte med den finske stjernen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Thea fortalte en venninne at hun ikke fikk lov til å dra på konsert. Venninnens far er redaktør i Her og Nå, – som tilfeldigvis skulle intervjue popstjernen i Helsingfors.

Han spurte om journalisten kunne prøve å skaffe en hilsen fra finske Elliot til Thea – uten at Fredrikstadjenta visste noe som helst.

– Jeg fikk flere meldinger fra venninnen min, og hun ba meg ringe henne på Skype. Jeg trodde hun lurte på noe med leksene, men hun tok frem ipaden og viste meg videoen fra Isac. Jeg sluttet ikke å smile den kvelden, sier 14-åringen.

Thea la videoen ut på Facebook og tagget moren sin. Uten at hun var klar over det, hadde hun fått akkurat det pressmiddelet hun trengte.

– Jeg ble like overrasket som alle andre da jeg så videoen. Jeg og moren hennes hadde en liten prat om dette, og jeg må innrømme at det er jeg som ga meg lettest. Men jeg synes hun fortjener dette, sier pappa Petter om videoen.

(Artikkelen fortsetter under reportasjen)

Foreldrene nektet Thea Langgård Mørck fra Fredrikstad å dra på Isac Elliot konsert i Oslo. Det fikk den finske superstjernen høre om – og han tok ansvar.

Hva blir det neste?

Faren forteller at videoen fra superstjernen gjorde det mer eller mindre umulig å si nei til datteren.

– Hun er viljesterk og gir seg ikke så lett. Vi trodde at vi skulle være harde og klare å stå imot denne konserten. Men hun skal få for pågangsmotet, så absolutt. Så nå blir det tur til Oslo 13. desember. Far får vente tålmodig på en kafé i nærheten, sier han.

Isac Elliot

Isac Elliot skal spille tre konserter i Norge i desember. I Stavanger 12.12, Oslo 13.12 og i Bergen 14.12.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

For Thea er det fremdeles litt uvirkelig at selveste Isac Elliot sendte henne en personlig hilsen.

– Jeg skjønte ingenting. Jeg trodde ikke det var til meg, for det er jo mange som heter Thea. Men den var jo det, smiler hun.

Hva var du redd for å gå glipp av?

– Det er kanskje ikke så mye å gå glipp av, hvis jeg tenker over det. Men akkurat da var det veldig mye som sto på spill.

Men så er spørsmålet; hva skjer neste gang Thea vil på konsert med Isac Elliot?

– Det er farlig å si nei foran kameraet. Men da må dette toppes på en eller annen måte. Da må han i tilfelle komme og hente henne selv, ler pappa Petter Mørck.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.