NRK Meny
Normal

Her endte smuglerforsøket for polakken

Den polske mannen i 20-årene ble tatt for andre gang på kort tid. Nå må han møte i retten.

Polsk smugler tatt

Her ligger den polske smugleren mellom båten han gjemte seg under, og hunden som fant ham.

Foto: Politiet

– Hunden luktet seg fram til mannen som var både redd og bløt, sier politioverbetjent ved Aurskog-Høland, Ola Fallang, om den polske mannen som stakk fra en tollkontroll i går.

Totalt skal fire politipatruljer, et politihelikopter og en rekke patruljer fra tollvesenet ha tatt opp jakten på to spritsmuglere som stakk av fra tollkontroll i Rømskog, skriver Indre Akershus Blad.

Like før klokken 08.00 torsdag morgen ga tollerne i Østfold beskjed til Aurskog-Høland lensmannskontor i Akershus om at de to bilene hadde stukket fra kontroll.

Meldingen utløste en storstilt politijakt på de to bilene. En av politiets hundeførere kom tilfeldigvis over den ene etterlyste bilen ved Nerdrum i Fet. Føreren, en mann fra Serbia, ble tatt hånd om av politiet.

Ble funnet under båt

Deretter fortsatte jakten på den andre bilen. Kjøretøyet ble funnet hensatt i Veltasvingene mellom Tangen camping og Setskog Senter.

Omtrent én kilometer unna, ved Kirkevika Camping, fant politiet også den andre mannen, en polakk i 20-årene, under en båt.

– Mannen har vedtatt et forelegg på 40.000 kroner. I oktober skal han også i retten i Halden for lignende forhold, det vil si smugling av varer, uaktsom kjøring, bruk av falske skilter og for å ikke ha stanset for kontroll, sier Fallang til NRK.no.

I bilen som ble funnet på Setskog, fant politiet 174 liter sprit, 36 liter øl og 24.000 sigaretter.

I den andre bilen, som ble stoppet i Fet, ble det beslaglagt 34 liter brennevin, 165 liter vin og 341 liter øl.

Les også:

Holdt på å kjøre ned tollinspektør

Den polske mannen ble løslatt etter å ha vedtatt et forelegg på 40.000 kroner. Han må allikevel møte i Halden tingrett 8. oktober for lignende forhold.

Ifølge tiltalen skal mannen ha stukket av fra en tollkontroll ved gamle Svinesund 9. august i år.

Da ha stakk fra tollstedet holdt han på å kjøre ned en av tollinspektørene som forsøkte å stanse bilen. Han hadde også teipet for vinduene på bilen.

Mannen kjørte videre på E6 fra Halden, før han ble stanset av politiet ved Moss lufthavn Rygge. Polakken skal ha kjørt i høy hastighet og foretatt flere forsøk på forbikjøringer, som satt både han selv og andre trafikanter i fare.

– Han hadde med seg 1208 liter øl over grensa, sier politiadvokat Nina Kullberg Christophersen til NRK.no.

Ølbeslag ved Rygge

Den polske mannen ble også tatt av politiet i august. Da hadde han 1208 liter øl i bagasjerommet på bilen.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.