NRK Meny
Normal

Polsk smugler stakk av

Tollere kom over en tungt lastet varebil, og meldte fra til politiet da bilen ikke ville stanse. Den viste seg å være stivet opp, og fullstappet av smuglede alkohol- og tobakksvarer.

Beslag Ørje tollvesen

1.200 liter øl, 87 liter brennevin og 15.000 sigaretter var stappet inn i den ombygde varebilen.

Foto: Tollvesenet

Tolloverinspektør Nils Henrik Olsson ved Ørje tollsted forteller at dette skjedde rett etter klokka 06 i dag tidlig, da en tollpatrulje ute på rutinekontroll.

– En tollpatrulje fra oss møtte bilen på Rv. 21 nord i Marker. De prøvde å stanse bilen ved Kroksundbrua, men den kjørte videre uten å vise tegn til å stoppe. Vi log den dra, men kontaktet politiet.

– Etter hvert fant en patrulje fra Follo politidistrikt bilen hensatt på en gård i østre Trøgstad. Samtidig var det en polakk til stede, som innrømte at han hadde kjørt bilen.

– Han hadde en hel del mer. 1200 liter øl, 15000 sigaretter, og 87 liter brennevin.

Forklarer seg i ettermiddag

I tillegg var bilen preparert for smugling. Fjørsystemet var manipulert, slik at det ikke skulle se ut som om den var tungt lastet. Den polske føreren forklarer seg nå for tollerne. Han er ikke tidligere knyttet til smugling eller annen kriminell virksomhet.

– Personen skal utleveres til politiet etter at han har forklart seg til oss. Bilen er også begjært inndratt i anmeldelsen, fortsetter Olsson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.