Minibussjåfør anmeldt for trusler

En ansatt på Rygge-ekspressen tok bilder av en polsk minibussjåfør som forsøkte å kapre kunder inne i terminalbygget. Da skal han ha blitt truet på livet.

Moss lufthavn Rygge

Utenfor inngangen til Moss lufthavn Rygge.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Minibusselskaper med polske eiere driver stor trafikk på Moss lufthavn Rygge.

Med parkeringshuset som base, går sjåførene inn i terminalen med en plakat, for å få kontakt med passasjerer som kommer fra polske destinasjoner.

En polsk minibussjåfør er nå anmeldt for å ha truet en sjåfør på Rygge-ekspressen, etter at han tok bilde av aktiviteten.

– Skal få tak i kunder på utsiden

Markedssjef ved Rygge sivile lufthavn, Silje Thoresen, forteller at de ikke er glade for at de polske minibussjåførene kaprer passasjerer i ankomsthallen.

– Vi ønsker at de, som alle andre transportselskaper som opererer her på Rygge, skal få tak i sine kunder på utsiden av terminalbygget, sier hun til NRK.

I begynnelsen av oktober fotograferte en sjåfør på Rygge-ekspressen aktiviteten til de polske sjåførene. Da skal han ha blitt truet verbalt på livet.

Forholdet er nå blitt anmeldt, og ifølge politiet vil saken bli etterforsket.

– Det var ikke populært

Markedssjef i Unibuss, som driver Rygge-ekspressen, Espen Hveem, sier de tar saken alvorlig.

– Det sjåføren gjorde var at han tok bilder av den polske aktøren som stod og opererte inne på flyplassområdet, og det var ikke populært, forklarer Hveem.

I en e-post til NRK skriver det aktuelle minibusselskapet at de kun henvender seg til passasjerer som de har avtale med på forhånd, og at de ikke kaprer kunder ved ankomst.

De har ikke svart på spørsmål fra NRK om den anmeldte episoden.