NRK Meny
Normal

Politisjefen: - Grålum er et godt valg

Politimester Steven Hasseldal er fornøyd med at politidirektoratet anbefaler Grålum som hovedkvarter i nye Øst politidistrikt.

Politimester i Østfold, Jon Steven Hasseldal

Grålum er et godt valg, økonomisk sett, sier politimesteren i Østfold, Jon Steven Hasseldal. Men én felles sentral for det nye store politidistriktet er et gode uansett hvor det blir lagt, påpeker han.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Alle håpet nok at det nye hovedkontoret skulle bli lagt til sitt distrikt, men jeg tror de fleste nå vil se framover, sier politimester i Østfold Steven Hasseldal – som også er en av 13 søkere til den nye politimesterstillingen.

Hasseldal tror Grålum er et godt valg. Ikke minst fordi bygget er nytt, og at det dermed skal lite arbeid og kostnader til for å opprette en hovedadministrasjon og operasjonssentral i Sarpsborg.

Utenfor Østfold har ikke anbefalingen blitt like godt mottatt som i Østfold politidistrikt. Hasseldal mener det blir bra, uansett hvilket alternativ som til slutt blir valgt.

– Hva hvis dette havnet på Lillestrøm?

– Uansett hvor hovedsetet ble lagt, så mente jeg tidligere at politiet ville kunne levere gode tjenester. Det står jeg fast ved.

En søker har trukket seg, 13 står igjen på søkerlista. Hasseldal er en av dem. Direktoratet er ventet å ansette en ny politisjef før nyttår.

Innkjøring må til

Endring betyr innkjøring, og Hasseldal sier de ikke kommer unna det i politiet heller. Men siden lokale patruljer skal bli værende der de er i dag, så regner han med at de vil være en verdifull støtte til den nye felles operasjonssentralen.

– Alle distrikter blir tilgodesett med viktige oppgaver, sier Hasseldal.

– Men la oss si at det kommer en nødmelding fra f.eks. Nittedal. Hvilke forutsetninger har en operatør på sentralen i Sarpsborg til å sende riktig folk raskt ut?

Vi har gode tekniske hjelpemidler, og vil også spille på patruljene i de ulike områdene. Det blir en periode med innkjøring, det er ikke til å komme unna at avstandene øker til sentralen. Men dette vil etter hvert gå veldig fint, det har vi sett andre steder der de har fått større sentraler.

Ikke avgjort enda

Forutsatt at Grålum blir vedtatt. Dagens anbefaling skal nå ut på høring i kommuner og andre relevante instanser.

– Vi bør ikke forskuttere dette. Men slik vi ser det nå, er dette en klar anbefaling av Sarpsborg fra Politidirektoratet, sier Hasseldal.

– Er det nok plass på Grålum?

– Ja, det er det tatt høyde for. De gamle sentralene blir trolig videreført i 2016, men fra 2017 vil dette være på plass.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.