NRK Meny
Normal

Politimenn siktet for grov korrupsjon

To politiførstebetjenter er siktet for grov korrupsjon etter at de skal ha mottatt 50 000 kroner for å hente ut en næringslivsleder fra Trøgstad fengsel.

Åtte ganger skal de to politimennene, som er 51 og 56 år, ha hentet ut mannen fra Trøgstad fengsel, der han våren 2005 sonet en dom på 60 dager.

- Jeg kan bekrefte at Spesialenheten for politisaker har siktet to polititjenestemenn fra Oslo politidistrikt for grov korrupsjon, sier Åse Berit Høistad Berger, leder for Etterforskningsavdelingen Øst-Norge, til Dagbladet.

- Dro på jobb

Mannen, som leder et firma med 160 ansatte, skal ha dratt på jobb da han ble hentet ut. Ledelsen i Trøgstad fengsel i Østfold skal ikke ha vært kjent med det som skjedde, men ha trodd at mannen ble fraktet til politiavhør.

Siktelsen mot politimennene ble tatt ut 3. april i år, og 18. april ble de suspendert fra sine stillinger.

- En misforståelse

56-åringen innrømmer at tok oppdraget med å hente ut næringslivslederen fra fengselet, men hevder dette var klarert med både fengselet og hans overordnede i politiet. Han understreker at han ikke har mottatt betaling som en del av dette.

51-åringen sier via sin forsvarer, advokat John Christian Elden, at saken må bero på en misforståelse.

De to politimennene risikerer inntil ti års fengsel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.