NRK Meny
Normal

Flere ulykker på speilblank E6

Biler både krasjet og snurret rundt på E6 i Østfold lørdag kveld. Vegtrafikksentralen meldte om rein is og usedvanlig glatt veibane på Østlandet.

Bil knust i ulykke på E6.

Det gikk hardt for seg på glatta på E6.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Akkurat nå har vi tre aktive operasjoner på E6. Det er hektisk, meldte operasjonsleder Atle Vesttorp i Østfold politidistrikt i 20.30-tiden.

Det er fallende temperaturer på Østlandet og Vegtrafikksentralen meldte lørdag kveld om svært glatte veier mange steder.

Kaos på E6.

Det er full stans i nordgående retning på E6 ved Kalnes.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Det er veldige isete veier på hele Østlandet, sier Nils Aae, trafikkoperatør i Statens Vegvesen, som oppfordrer folk til å være veldig forsiktige. Det ble kun meldt om ulykker i Østfold, der tåke gjorde veibanen ekstra glatt.

– Folka våre ute melder om rein is på E6. Det er usedvanlig glatt, nå må folk kjøre veldig forsiktig. Selv våre patruljer bruker lenger tid til ulykkesstedet enn vanlig, det er bedre å komme fram litt seint enn ikke å komme fram i det hele tatt, sortalte operasjonsleder Atle Vesttorp.

Laster Twitter-innhold

På Twitter meldte politiet om en ulykke ved avkjøringen på Kalnes og to ulykker i Skjeberg. På E6 i Skjeberg snurret også flere biler da de forsøkte å bremse rett før ulykkesstedet. Også på Rv118 i Halden har en bil snurret.

Kaos på E6

Bilene sto strødd på E6 i Sarpsborg.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Det er spinnvilt, det er kjempeglatt. Folk må være forsiktige. Biler står på kryss og tvers og det er helt kaos, sier NRKs reporter på stedet, Sebastian Nordli.

I forbindelse med ulykken på Kalnes ble også en politibilen truffet i kaoset som oppstod etter uhellet. Bilen ble så skadet at den måtte hentes av bergingsbil.

Heller ikke politiet slapp unna en ulykke på glatta.

Også politiet ble utsatt for uhell på glatta.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Det ser ut som det er glatt mange steder. Heldigvis har vi ikke fått noen rapporter om alvorlige skader så langt, sier Vesttorp.

Se video fra ulykkesstedet ved Kalnes her:

Kaos på E6, som er speilblank og isete.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK