NRK Meny
Normal

Politiet: – Sørg for at hunden får vann og luft

Politiet i Østfold har fått flere meldinger om hunder som står ensomme i varme biler i formiddag: – Men ingen av meldingene tyder på vanskjøtsel av dyr.

Hund i bil

Politiet i Østfold har i dag fått inn flere meldinger om hunder som står forlatt i biler. Men det har ikke vært snakk om noen alvorlige tilfeller. Illustrasjonsbilde.

Foto: Lise Gro Andersen / NRK

– Det har blitt bråvarmt og vi har fått tre-fire telefoner om forskjellige hunder som står forlatt i biler. Det er et par i Sarpsborg og et par i Fredrikstad, sier operasjonsleder Martin Schie i Østfold politidistrikt.

Han la i formiddag ut en melding på Twitter der han anmoder hundeeiere om å sørge for at hunder i bil får nok av både luft og vann.

– Politiet ser an fra forhold til forhold og rådgir også innringer. Det er ingen av dagens meldinger som tyder på noe vanskjøtsel av dyr, men rent generelt anmoder vi om å sørge for at dyrene har det bra når de blir satt fra seg i sola, sier Schie.

Laster Twitter-innhold

Kan ikke sjekke

Schie forteller at folk har en lav terskel for å ringe politiet når de ser hunder som står forlatt i en bil.

– Noen melder ifra om en hund i bil, men så står både vinduer åpne og luka i luftestilling. Det er bare en generell bekymring om at det er en hund i bilen, men det er ikke noe galt i å ha hund i bilen, sier han.

Han forteller videre at politiet ikke har kapasitet til å reise rundt og sjekke alle bilene de får meldinger om.

– Noen har nok en ubegrunnet bekymring, mens andre har en mer begrunnet bekymring. Man må se på helhetsbildet; er alle vinduer lukket? Fremstår hunden som dehydrerte? Vi må prioritere dette opp mot alle andre oppdrag og har ikke mulighet til å kjøre rundt og kontrollere dette. Men meldinger om at det ser kritisk ut for hunden har vi ikke fått noen av i dag, påpeker han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.