NRK Meny
Normal

Politiet: – Mann svømte i land fra båt i drift

Både Sea King-redningshelikopter og dykkere fra brannvesenet ble satt inn i søket da en jolle ble observert drivende i Sarpsborg.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet fryktet at båten skulle drive ut i Glomma, og ned mot Sarpsfossen.

Politiet fikk ved 15.30-tiden søndag ettermiddag melding om at en båt med en person om bord ble sett liggende og drive ved Glengshølen i Sarpsborg.

– Vi rykket umiddelbart ut, men da vi kom frem kunne vi ikke se noen mann om bord i jolla, sier operasjonsleder Paul Horne ved Østfold politidistrikt til NRK.

I god behold

Derfor ble både et Sea King-redningshelikopter og dykkere fra brannvesenet bedt om å komme til stedet for å lete etter den savnede mannen.

Omkring en time senere fikk redningsmannskapene kontroll på båten, og kun kort tid tidligere hadde mannen som var om bord selv meldt seg til brannvesenets personell på stedet.

– Han var våt og kald, og har antakelig svømt i land fordi han fryktet det samme som oss, nemlig at båten skulle drive ut i strømmen i Glomma og ned mot Sarpsfossen. Båten var uten både årer og motor, sier Horne.

Mannen er i 30-årene, og blir tatt hånd om av ambulansepersonell. Ifølge politiet er han i tilsynelatende god behold, men sjekkes for eventuell nedkjøling.

– Ikke hans båt

Operasjonslederen forteller at omstendighetene rundt hendelsen foreløpig er litt uklare, men at de har brakt på det rene at det ikke var mannen selv som eide båten.

– Vi kommer til å ta en prat med ham etter hvert, for å finne ut av hva som har skjedd. Men først og fremst er det viktig å avklare helsesituasjonen hans, sier Horne.

Mannen skal ikke være en kjenning av politiet fra tidligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.