NRK Meny
Normal

Politiet stiller i gatene til tross for demonstrasjonsforbud

Politiet har besluttet å sette inn ekstra beredskap neste helg, da Den Nordiske Motstandsbevegelsen hadde planer om å demonstrere i Fredrikstad sentrum.

Politiavdelingssjef Ivar Prestbakken

Politiet har besluttet å øke beredskapen i Fredrikstads gater helgen 28.-30. juli. Politistasjonssjef, Ivar Prestbakken, sier folk skal føle seg trygge.

Foto: Nyhetsspiller

Politiet skal neste helg øke beredskapen i Fredrikstads gater. Dette i forbindelse med at politiet har lagt ned forbud mot demonstrasjonsplanene fra både Den Nordiske Motstandsbevegelsen (DNM) og Foreningen for kjønns - og seksualitetsmangfold (FRI) tidligere i sommer.

– Det kommer til å bli mer politifolk i gatene enn folk er vant til, sier politistasjonssjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken.

Følger utviklingen

Dette bestemte politiet i et møte onsdag denne uken. Prestbakken sier politiet ikke har fått noe informasjon som tyder på at noen uønskede situasjoner vil oppstå, men at de likevel øker beredskapen for å være på den sikre siden.

– Vi er redde for at folk ikke skal følge avslagene og vedtakene vi har kommet med. Skulle situasjonen derfor bli en annen enn vi tror, må vi være klare. Folk skal føle seg trygge, sier han.

Den nordiske motstandsbevegelsen ble i slutten av mai gitt muntlig tillatelse til å avholde en demonstrasjon i Fredrikstad 29. juli – med begrunnelse i at ytringsfriheten står sterkt i Norge. Men etter å ha hentet inn mer informasjon, valgte politiet å forby demonstrasjonen på grunn av faren for «alvorlig forstyrrelse av ro, orden og lovlig ferdsel».

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skagestad ferdig i FFK

    Midtstopper Edvard Skagestad er ferdig i Fredrikstad Fotballklubb etter kun ett år i klubben, melder f-b.no. 29-åringen fortsetter karrieren i Kongsvinger, der han blir lagkamerat med Olav Øby som nylig fullførte en overgang til klubben fra Sarpsborg 08.

  • Sprengningsuhell på Hvaler

    Politiet i Fredrikstad har vært på Vesterøy Hvaler i forbindelse med et sprengningsuhell ved Kiwi. Sten fra sprengningen har truffet bygningen og påført denne skade. Ingen personskade. Politiet har foretatt undersøkelse, og personell fra Hvaler kommune er på stedet for vurdering