NRK Meny
Normal

Politiet stanset bil med 15-åring bak rattet

Hadde bilen full av andre barn.

Astrids gate i Sarpsborg

Bilen med de fem ungdommene ble stanset her i Astrids gate i Sarpsborg natt til fredag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Bilen ble stanset i Sarpsborg sentrum klokken 01.40 natt til fredag, etter at en politipatrulje reagerte på kjøringen.

Ifølge politiet var det en 15-åring som satt bak rattet.

– Bilen var i tillegg stappfull av andre barn og ungdommer. Det var fire andre personer i alderen 14–16 år, sier operasjonsleder Villy Meier i Øst politidistrikt.

Den unge føreren hadde tyvlånt bilen hjemme og hadde ifølge Meier kjørt fra Borgenhaugen til sentrum, en strekning på snaut tre kilometer.

Alle de fem i bilen ble kjørt hjem av politiet og overlatt til sine foresatte. Bilen ble tauet hjem til eieren.

– De hadde nok ikke vært ute på en lang tokt, og kjøreforholdene i natt var forholdsvis greie. Det var heller ikke snakk om noe rus, heldigvis, sier Meier.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.