NRK Meny
Normal

Politiet slipper å sitte inne i dag

I dag kan politiet dra ut og patruljere, i stedet for å sitte inne og avhøre folk for lovbrudd begått i helga.

Satellittbilde onsdag 24. februar 2016
Foto: EUMETSAT/MET

- Det er lite folk å avhøre, og det er jo bra, sier politiets operasjonsleder Terje Marstad.

- Da kan vi sende folk ut for å patruljere i finværet i stedet.

Fem personer sitter i arresten nå søndag morgen, opplyser Marstad. En ble pågrepet på Moss Lufthavn Rygge lørdag formiddag, som har i riket uten lovlig tilgang. Han hadde arbeidet i landet uten tillatelse. Ellers sitter fire i arresten som blir presentert for forenklede forelegg når de våkner. To av dem for ikke å ha etterkommet politiets pålegg, en som nektet å oppgi sine personopplysninger for politiet, og en overstadig beruset mann som hadde vært aggressiv og utagere mot sin mor, ramser Marstad opp.

Slik ser ellers politiloggen for lørdagsnatta ut:

Klokken 20:04 ble en mann i 50-årene stanset av politiet i Sarpsborg, og siktet for kjøring i påvirket tilstand. Han hadde ikke førerkort. Men det han hadde, var falske bilskilt.

Klokken 20:12 gikk brannalarmen i Habornveien på Øra i Fredrikstad. Nødetatene rykket ut til gipsplateprodusenten Gyproc etter at AMK fikk melding om pipebrann. Fredrikstad brannvesen hadde mistanke om at det var snakk om en såkalt eller avbrenning av oppsamlet metan eller annen brennbar gass. Det kunne de bekrefte på stedet, opplyser brannvesenet.

I 20:30-tiden beslagla politiet førerkortet til en kvinne i 30-årene i på E6 ved Moss. Hun kjørte sakte, og sperret venstre felt på E6.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: