NRK Meny
Normal

Politiet setter inn store ressurser etter påskeinnbrudd

Etterforskere fra flere politidistrikter på Østlandet koordinerer torsdag innsatsen mot banden som har brutt seg inn i en rekke privatboliger i landsdelen de siste ukene.

Innbrudd Kambo

Beboer Jan Solberg i samtale med en av politiets etterforskere onsdag formiddag. På bakken ligger bankkort, kredittkort og annet innhold fra lommebøker tyvene har kastet fra seg.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Politiet setter alt inn på å ta tyvebanden som har brutt seg inn imellom 30 og 40 bolighus på Østlandet de siste ukene.

Senest natt til i går brøt tyvene seg inn i seks hus i samme gate i Moss. I Drammen var det 17 innbrudd mellom 19. og 23. mars.

Politiet i Østfold, Buskerud, Follo og Romerike samarbeider fra i dag med Oslopolitiet for å stanse den såkalte borrebanden, sier politioverbetjent Stig Vasbø i etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstuen politistasjon..

– Vi har blitt enige om at vi ønsker å løse disse sakene i samarbeid. Vi har tatt på oss rollen med å koordinere sakene, sier Vasbø.

Har sikret spor

Politioverbetjent Stig Vasbø

Politioverbetjent Stig Vasbø forteller at politiet har sikret spor fra innbruddene.

Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK

Gjerningspersonene har kommet seg inn i boligene ved å borre hull i vinduskarmen med en liten drill, åpnet vinduet ved hjelp av en ståltråd og tatt seg inn i boligen mens beboerne sov.

Det er stjålet vesker, lommebøker, nettbrett og mobiltelefoner i forbindelse med innbruddene.

Ved flere av innbruddene er det kommet inn meldinger om at det er sett en hvit varevogn, men det er ikke kjent om det er notert noe kjennemerke eller nasjonalitetsmerke.

– Vi skal se hva vi har av spor foreløpig. Vi skal innhente nye spor og jobbe operativt fremover, sier Vasbø.

Har dere gode spor å gå etter så langt?

– Det er litt tidlig å si, men vi har spor i saken. Nå skal vi gå inn i materialet for å se om dette er noe vi kan jobbe med videre.

Innbrudd i Moss

Innbruddstyvene har kommet seg inn ved å borre et hull i vinduskarmen og bruke en ståltråd til å få åpnet vinduet.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Kan være fanget på overvåkingskameraer

Blant sporene politiet nå jobber med å undersøke nærmere, er overvåkningsbilder fra boligene.

– Vi har grunn til å tro at vi har bilder. Så vidt jeg har fått med meg, uten at jeg kjenner saken i detalj, har vi bilder. Men hvor gode de er, det er litt tidlig å gå ut med, sier Vasbø.

Tyvene kan også være observert av vitner. For to dager siden ble tre mistenkelige personer observert med en hvit kassevogn i Moss.

En av de tre blir betegnet som «ganske liten».

– Vi vet dessverre veldig lite om disse personene. Men vi bruker store ressurser på dette, for det å bryte seg inn hos mennesker på nattestid, det gjør veldig mye med tryggheten til beboerne i landet vårt, sier Vasbø.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08