NRK Meny
Normal

Politiet setter inn store ressurser etter påskeinnbrudd

Etterforskere fra flere politidistrikter på Østlandet koordinerer torsdag innsatsen mot banden som har brutt seg inn i en rekke privatboliger i landsdelen de siste ukene.

Innbrudd Kambo

Beboer Jan Solberg i samtale med en av politiets etterforskere onsdag formiddag. På bakken ligger bankkort, kredittkort og annet innhold fra lommebøker tyvene har kastet fra seg.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Politiet setter alt inn på å ta tyvebanden som har brutt seg inn imellom 30 og 40 bolighus på Østlandet de siste ukene.

Senest natt til i går brøt tyvene seg inn i seks hus i samme gate i Moss. I Drammen var det 17 innbrudd mellom 19. og 23. mars.

Politiet i Østfold, Buskerud, Follo og Romerike samarbeider fra i dag med Oslopolitiet for å stanse den såkalte borrebanden, sier politioverbetjent Stig Vasbø i etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstuen politistasjon..

– Vi har blitt enige om at vi ønsker å løse disse sakene i samarbeid. Vi har tatt på oss rollen med å koordinere sakene, sier Vasbø.

Har sikret spor

Politioverbetjent Stig Vasbø

Politioverbetjent Stig Vasbø forteller at politiet har sikret spor fra innbruddene.

Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK

Gjerningspersonene har kommet seg inn i boligene ved å borre hull i vinduskarmen med en liten drill, åpnet vinduet ved hjelp av en ståltråd og tatt seg inn i boligen mens beboerne sov.

Det er stjålet vesker, lommebøker, nettbrett og mobiltelefoner i forbindelse med innbruddene.

Ved flere av innbruddene er det kommet inn meldinger om at det er sett en hvit varevogn, men det er ikke kjent om det er notert noe kjennemerke eller nasjonalitetsmerke.

– Vi skal se hva vi har av spor foreløpig. Vi skal innhente nye spor og jobbe operativt fremover, sier Vasbø.

Har dere gode spor å gå etter så langt?

– Det er litt tidlig å si, men vi har spor i saken. Nå skal vi gå inn i materialet for å se om dette er noe vi kan jobbe med videre.

Innbrudd i Moss

Innbruddstyvene har kommet seg inn ved å borre et hull i vinduskarmen og bruke en ståltråd til å få åpnet vinduet.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Kan være fanget på overvåkingskameraer

Blant sporene politiet nå jobber med å undersøke nærmere, er overvåkningsbilder fra boligene.

– Vi har grunn til å tro at vi har bilder. Så vidt jeg har fått med meg, uten at jeg kjenner saken i detalj, har vi bilder. Men hvor gode de er, det er litt tidlig å gå ut med, sier Vasbø.

Tyvene kan også være observert av vitner. For to dager siden ble tre mistenkelige personer observert med en hvit kassevogn i Moss.

En av de tre blir betegnet som «ganske liten».

– Vi vet dessverre veldig lite om disse personene. Men vi bruker store ressurser på dette, for det å bryte seg inn hos mennesker på nattestid, det gjør veldig mye med tryggheten til beboerne i landet vårt, sier Vasbø.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Problemer med lyskryss

    Lyskrysset på Lande fungerer ikke som det skal, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Lysene viser grønt kun 10 sekunder fra og mot Tune kirke, og viser grønt over ett minutt i kryssende vei i retning Tunejordet. Dette skal ha skapt lange køer.

  • Vil utvide akuttmottaket

    Styret i Sykehuset Østfold foreslår å utvide dagens akuttmottak med omtrent 630 kvadratmeter. Byggekostnaden vil være på omtrent 50 millioner kroner, med en byggeperiode på to år, og planlagt innflytting sommeren 2023. Forslaget må godkjennes av Helse Sør-Øst.

    Sykehuset på Kalnes
    Foto: Anette Torjusen / NRK