NRK Meny
Normal

Politiet på klappjakt etter øksedrama: – Flaks det ikke gikk verre

Svensk politi har foretatt en husransakelse og funnet en stjålet bil etter dramaet på et kjøpesenter i Töcksfors mandag kveld. Men gjerningspersonene har de ikke funnet.

En brukket lysmast ligger på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Töcksfors i Sverige.

En brukket lysmast ligger på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret i Töcksfors i Sverige, der en norsk kvinne ble angrepet med øks og hennes mann truet med kniv, før ukjente personer stakk av med parets bil mandag kveld.

Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

– Kvinnen ble ikke alvorlig skadet fysisk. Men utfra det vi vet nå, så er det mest flaks. Det gikk bedre enn man kunne forvente, sier pressetalsmann Stefan Wickberg i det svenske politiet.

Det var mandag kveld at et eldre norsk par søkte tilflukt i godteributikken på kjøpesenteret i Töcksfors få kilometer fra den norske grensa.

Angrepet etter trafikkuhell

De ble angrepet av tre personer etter at det først hadde skjedd et trafikkuhell på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret.

Ifølge nyhetsbyrået TT kastet mannen øksa mot kvinnen med full kraft med begge hendene fra rundt seks meters hold.

Kvinnen ble truffet, men med den flate enden av øksa. Dermed slapp hun unna uten alvorlige skader.

Har ransaket hus

Deretter truet gjerningspersonene den eldre norske mannen. Mens paret var inne i godteributikken, stjal gjerningspersonene bilen deres for å komme seg bort fra stedet.

Ifølge Aftonbladet er det snakk om to menn og en kvinne som er etterlyst. Politiet kjenner identiteten til to av de etterlyste.

Tirsdag morgen melder politiet at den stjålne bilen funnet i Arvika.

– Vi har også gjort en husransakelse i Arvika. Den ga oss ikke noe, men naturligvis leter vi etter de mistenkte, sier Wickberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vil legge ned fire grendeskoler

  Rådmannen i Eidsberg foreslår å legge ned de fire grendeskolene i kommunen. Det skal bygges en ny barneskole i Mysen, og den skal dimensjoneres for fremtidig befolkningsvekst og for å kunne erstatte dagens fire grendeskoler, ifølge rådmannens forslag.

  Ordfører tar i mot folketog mot nedleggelse av grendeskoler.
  Foto: Lars H. Pedersen / NRK
 • Ulveseier for Naturfond i retten

  Verdens Naturfond (WWF) har vunnet fram i Oslo tingrett mot staten, derfor blir ulvejakt midlertidig stanset. Regjeringen vedtok i september lisensfelling av inntil 26 ulv utenfor ulvesonen. 12 av disse kunne felles i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark.

  Ulv
  Foto: SNO/Jan Huseklepp Wilberg