Normal

Politiet tror tyveribanden er i Norge

En mistenkelig person ble observert på en gårdsplass på Hvaler: – Ting kan tyde på at den omtalte tyveribanden kan være i Østfold, forteller politiet.

Båtmotorer på båter

Båtmotorer langs kysten blir stjålet for store summer hvert år og nå er en bestemt bande på vei opp kysten, opplyser politiet. Illustrasjonsbilde.

Foto: Thomas Sommerset / NRK

Politiet ber båteiere være observante etter at de i dag fikk tips om en mistenkelig person som ble observert på en gårdsplass på Kirkøy på Hvaler, hvor en tilhenger med båt var parkert.

Ifølge operasjonsleder Lars Stenrød ble personen skremt da han ble oppdaget av huseieren.

– Det ble ikke stjålet noe, men dette kan tyde på at den omtalte tyveribanden kan være på plass i Østfold. Nå er det viktig at publikum følger opp og er årvåkne, sier han.

I forbindelse med hendelsen ønsker politiet tips om en bil som også ble observert.

– Det er en rød varebil, mulig en Mercedes Vito. Mistenkt person og bil forsvant fra stedet og politiet ber om tips.

Advarte mot bande

Tom Erik Guttulsrød

Tom Erik Guttulsrød hos Østfold-politiet gikk tirsdag ut og advarte folk mot båttyver.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Tirsdag skrev NRK om at utenlandske bander trolig er på vei mot Norge og at politiet frykter tyveriraid mot båtopplag langs kysten. Det er svensk politi som har tipset om dette.

Politiinspektør Tom Erik Guttulsrød ved Felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt sa da at politiet er meget interessert i tips fra folk som observerer mistenkelig aktivitet ved marinaer og andre steder det lagres båter eller andre verdigjenstander

– Ta gjerne mobilbilder dersom situasjonen tillater det. Vi ønsker at folk skal ha en lav terskel for å ringe politiet når de ser noe som er mistenkelig. Tips kan ringes inn til vår operasjonssentral på telefon 02800, fortalte han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Togtrafikken stengt

    Som følge av treet som falt over toglinjen i Fredrikstad er togtrafikken mellom Råde og Fredrikstad midlertidig stanset., melder Bane NOR.

  • Brannfare ved toglinje

    Politiet i Øst har fått melding om et tre som har falt over toglinjen i utkanten av Fredrikstadtunnelen. Treet har også dratt med seg en høyspent. Det er fare for at dette skal ta fyr, melder politiet. Utrykningspersonell er på vei.