NRK Meny
Normal

Politiet mister færre oppgaver enn fryktet

Politiets tillitsvalgte i Østfold er lettet. Politiet mister færre sivile oppgaver enn fryktet i den nye politireformen.

Psykiatrisk pasient forskanset seg på Lovisenberg i 2004

Andre med mer kompetanse skal overta ansvar for transport av psykiatriske pasienter.

Foto: Arkivfoto:Morten Holm / Scanpix

I januar fortalte politiets fellesforbund NRK om stor usikkerhet blant de sivilt ansatte. Etter at forslaget til politireform ble offentliggjort tirsdag kveld, er lokallagsleder for Politiets Fellesforbund i Østfold Runar Arnesen lettet. Han er fornøyd med at færre oppgaver enn fryktet flyttes vekk fra politiet.

– Det blir ikke så ille som vi hadde trodd. Det var flere sivile oppgaver som var foreslått kuttet ut i politianalysen enn det som har blitt tilfelle nå. Det gjelder blant annet utlendingsforvaltning og hele den sivile rettspleien. Deler av den sivile rettspleien forsvinner, men ikke veldig mye. Og utlendingsforvaltningen blir, så dette ble veldig mye bedre enn både jeg og andre hadde fryktet, sier Arnesen.

Greit at oppgaver flyttes

Han er også fornøyd med at en del oppgaver overlates til andre:

– Det er helt greit at eksempelvis det å ta hånd om hittegods og hittede hunder forsvinner. Og det er bra at andre, som har mer kompetanse på psykiatritransport, tar over det. Det ser jeg positivt på, sier Arensen.

Marginal gevinst

Det er blitt sagt at dette vil frigjøre store politiressurser, men det mener Arnesen er marginalt:

– Stort sett er det sivilt ansatte som arbeider med disse oppgavene, sier han.

Runar Arnesen

Runar Arnesen er lokallagsleder for Politiets Fellesforbund i Østfold.

Foto: Martin Schmidt / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gutt kommet til rette

    Seksåringen som var savnet fra Nøkkeland i Moss er funnet langs Osloveien ved Grindvoll, nærmere Moss sentrum. Det melder politiet på Twitter. Det var tips fra publikum som førte til at han ble funnet.

  • Gutt meldt savnet

    En seks år gammel gutt er meldt savnet fra hjemmet sitt på Nøkkeland i Moss, melder politiet. Han har på seg blå jakke, blå bukse og grå hansker. Observasjoner bes meldt politiet på 02800.