NRK Meny
Normal

Politiet lei av å frakte pasienter

Politiet i indre Østfold mener det går på bekostning av andre oppgaver når de må bruke ressursene sine på å transportere psykiatriske pasienter til institusjon.

Politiet bistår ambulansepersonell med å frakte psykiatriske pasienter når det er fare sikkerheten.

Oppgitt

I følge politistasjonssjef i Askim, Trond Widme, går dette ut over politiets andre oppgaver. Han er oppgitt over at politiet i indre Østfold stadig frakte de samme pasientene.

- Vi har for eksempel en person som har vært innlagt et tosifret antall ganger hittil i år. Senest her om dagen brukte vi ressurser på å frakte denne personen, og på kvelden den samme dagen var pasienten tilbake her i Askim, forteller Widme.

- Skal ikke bli brukt unødig

Irene Dahl Andersen er divisjonsdirektør for psykisk helsevern. Hun sier at sykehuset Østfold jobber for at verken AMK-sentral, legevakt eller politi skal bli brukt unødig når det gjelder psykiatriske pasienter:

- Samtidig er det slik at når det er en fare for sikkerheten så er det kun politiet som har tilstrekkelig myndighet, og da er vi nødt til å forholde oss til det, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Opphever forbud mot åpen ild

    En rekke brannsjefer i Østfold opphever nå totalforbudet mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. Dette gjelder Indre Østfold, Rakkestad, Halden, Sarpsborg og Mosseregionen, ifølge Øst 110-sentral på Twitter.

    People near campfire in forest
    Foto: Alexander Ishchenko / Colourbox
  • Gjenganger pågrepet

    Politiet i Sarpsborg har i helga arrestert en gjenganger, en mann i slutten av 30-åra. Mannen, som tidligere er domfelt 12 ganger, har ifølge politiet en svært stor portefølje av lovbrudd han nå må stå til rette for. I våres skal han blant annet ha gått bevæpnet med hagle og patroner gjennom Sarpsborg sentrum.