NRK Meny
Normal

Politiet lei av å frakte pasienter

Politiet i indre Østfold mener det går på bekostning av andre oppgaver når de må bruke ressursene sine på å transportere psykiatriske pasienter til institusjon.

Politiet bistår ambulansepersonell med å frakte psykiatriske pasienter når det er fare sikkerheten.

Oppgitt

I følge politistasjonssjef i Askim, Trond Widme, går dette ut over politiets andre oppgaver. Han er oppgitt over at politiet i indre Østfold stadig frakte de samme pasientene.

- Vi har for eksempel en person som har vært innlagt et tosifret antall ganger hittil i år. Senest her om dagen brukte vi ressurser på å frakte denne personen, og på kvelden den samme dagen var pasienten tilbake her i Askim, forteller Widme.

- Skal ikke bli brukt unødig

Irene Dahl Andersen er divisjonsdirektør for psykisk helsevern. Hun sier at sykehuset Østfold jobber for at verken AMK-sentral, legevakt eller politi skal bli brukt unødig når det gjelder psykiatriske pasienter:

- Samtidig er det slik at når det er en fare for sikkerheten så er det kun politiet som har tilstrekkelig myndighet, og da er vi nødt til å forholde oss til det, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Formalinlekkasje på sykehuset

    Sykehuset Kalnes har hatt en formalinlekkasje i morges, melder Halden Arbeiderblad. Sarpsborg brannvesen rykket ut til sykehuset, og skal ha spylt lekkasjestedet. Ingen skal ha blitt evakuert som følge av hendelsen.

  • Sol i helgen

    Det kan bli tropevarme flere steder i Østfold i helga.

    Opp i mot 30 grader og knallsol kan forventes i Fredrikstad, Halden og Sarpsborg.

    Det betyr at det kan bli varmere i Østfold enn både på Kanariøyene og på Kreta.