NRK Meny
Normal

Svensk politi rykket ut for å hjelpe mann til do

– Dette var en morsom utrykning, sier politimannen som hjalp til.

Toalett

Mannen fikk et akutt behov for en tur på toalettet. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Colourbox.com

I Norge har politiet sluttet å la seg overraske over hva folk ringer til dem for å be om hjelp til. Det har rett og slett kommet mange merkelige henvendelser.

I Sverige har de åpenbart samme type «problem». Mandag ettermiddag fikk den svenske polisen flere meldinger om en bil som stod merkelig plassert på fylkesvei 172, skriver avisen Bohusläningen.

En politipatrulje rykket ut til stedet og fant en 85 år gammel mann sittende helt stille bak rattet. Det viste seg at han hadde et stort behov for å komme seg på toalettet - så stort at han ikke en gang turte å gå ut av bilen.

Politibetjent Martin Landberg i Uddevalla-politiet fikk hjulpet mannen inn i politibilen, satte på blålysene og kjørte 85-åringen hjem til seg selv.

– Vi hjelper til og står for service så godt vi kan. Dette var en morsom utrykning der vi kunne hjelpe til, sier han til avisen.

Politiet hjalp også til med å kjøre mannens bil hjem.

– Han var veldig takknemlig for hjelpen. Vi har alle vært der, og det er ikke alltid så lett når man blir eldre, sier politimannen som betegner utrykningen som et «hedersoppdrag».

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vil legge ned fire grendeskoler

  Rådmannen i Eidsberg foreslår å legge ned de fire grendeskolene i kommunen. Det skal bygges en ny barneskole i Mysen, og den skal dimensjoneres for fremtidig befolkningsvekst og for å kunne erstatte dagens fire grendeskoler, ifølge rådmannens forslag.

  Ordfører tar i mot folketog mot nedleggelse av grendeskoler.
  Foto: Lars H. Pedersen / NRK
 • Ulveseier for Naturfond i retten

  Verdens Naturfond (WWF) har vunnet fram i Oslo tingrett mot staten, derfor blir ulvejakt midlertidig stanset. Regjeringen vedtok i september lisensfelling av inntil 26 ulv utenfor ulvesonen. 12 av disse kunne felles i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark.

  Ulv
  Foto: SNO/Jan Huseklepp Wilberg