NRK Meny
Normal

Svensk politi rykket ut for å hjelpe mann til do

– Dette var en morsom utrykning, sier politimannen som hjalp til.

Toalett

Mannen fikk et akutt behov for en tur på toalettet. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Colourbox.com

I Norge har politiet sluttet å la seg overraske over hva folk ringer til dem for å be om hjelp til. Det har rett og slett kommet mange merkelige henvendelser.

I Sverige har de åpenbart samme type «problem». Mandag ettermiddag fikk den svenske polisen flere meldinger om en bil som stod merkelig plassert på fylkesvei 172, skriver avisen Bohusläningen.

En politipatrulje rykket ut til stedet og fant en 85 år gammel mann sittende helt stille bak rattet. Det viste seg at han hadde et stort behov for å komme seg på toalettet - så stort at han ikke en gang turte å gå ut av bilen.

Politibetjent Martin Landberg i Uddevalla-politiet fikk hjulpet mannen inn i politibilen, satte på blålysene og kjørte 85-åringen hjem til seg selv.

– Vi hjelper til og står for service så godt vi kan. Dette var en morsom utrykning der vi kunne hjelpe til, sier han til avisen.

Politiet hjalp også til med å kjøre mannens bil hjem.

– Han var veldig takknemlig for hjelpen. Vi har alle vært der, og det er ikke alltid så lett når man blir eldre, sier politimannen som betegner utrykningen som et «hedersoppdrag».

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.