NRK Meny
Normal

Politiet har fått tips om navngitte personer

Mannen som ranet en butikk i Halden torsdag formiddag er fremdeles ikke pågrepet. Politiet sjekker ut flere navngitte personer etter tips.

Ran av butikk i Halden

Overvåkningsbildene fra Prix-butikken viser at raneren rettet en pistol mot en av de ansatte.

Foto: Politiet

Navnene på listen kommer blant annet fra vitner politiet har vært i kontakt med etter ranet av Prix-butikken torsdag. Det forteller etterforskningsleder Mona Bergseth ved politistasjonen i Halden.

– Vi sjekker ut en del vitneobservasjoner og tips som har kommet inn til oss. Det går blant annet på aktuelle kandidater, sier Bergseth.

Ifølge politiet er det flere personer som har sett raneren på en mulig fluktrute. Flere vitner har vært inne til avhør.

– Noen av personene har kommet med konkrete tips på hvem de synes gjerningsmannen ligner på. Vi har noen navn som vi jobber videre med, forteller Bergseth.

Etterlyser eieren av nøkkelknippe

Politiet etterlyser nå også eierne til et nøkkelknippe med to nøkler og en alarmbrikke. Knippet ble funnet i nærheten av butikken som ble ranet.

Etterlyser eierne av nøkler i Halden

Politiet ønsker å komme i kontakt med eierne av dette nøkkelknippet.

Foto: Politiet

– Det er ikke sikkert at dette er nøklene til gjerningsmannen, men vi ønsker å komme i kontakt med eieren. Vi har forsøkt å spore nøklene, men det har vikke vært mulig, forteller Bergseth.

Gjerningspersonen beskrives som en norsktalende mann i 20-årene, rundt 180 centimeter høy, kledd i mørke klær og han hadde på seg en mørk bukse med hvite striper.

Mannen fikk med seg en pose med penger ut av butikken, men det er foreløpig ikke klart hvor stor sum det er snakk om.

SHer er overvåkingsbildene av kassa, da den maskerte raneren plutselig slo til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny spiller til Stjernen

    Ishockeyspilleren Eirik Børresen har skrevet en ettårskontrakt med Stjernen. Det skriver Fredriksstad Blad. Børresen er 26 år gammel og spilte sist sesong for Stavanger Oilers. Han har også spilt tre sesonger i Sparta. Børresen kommer opprinnelig fra Storhamar.

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.