NRK Meny
Normal

Politiet har fått tips om navngitte personer

Mannen som ranet en butikk i Halden torsdag formiddag er fremdeles ikke pågrepet. Politiet sjekker ut flere navngitte personer etter tips.

Ran av butikk i Halden

Overvåkningsbildene fra Prix-butikken viser at raneren rettet en pistol mot en av de ansatte.

Foto: Politiet

Navnene på listen kommer blant annet fra vitner politiet har vært i kontakt med etter ranet av Prix-butikken torsdag. Det forteller etterforskningsleder Mona Bergseth ved politistasjonen i Halden.

– Vi sjekker ut en del vitneobservasjoner og tips som har kommet inn til oss. Det går blant annet på aktuelle kandidater, sier Bergseth.

Ifølge politiet er det flere personer som har sett raneren på en mulig fluktrute. Flere vitner har vært inne til avhør.

– Noen av personene har kommet med konkrete tips på hvem de synes gjerningsmannen ligner på. Vi har noen navn som vi jobber videre med, forteller Bergseth.

Etterlyser eieren av nøkkelknippe

Politiet etterlyser nå også eierne til et nøkkelknippe med to nøkler og en alarmbrikke. Knippet ble funnet i nærheten av butikken som ble ranet.

Etterlyser eierne av nøkler i Halden

Politiet ønsker å komme i kontakt med eierne av dette nøkkelknippet.

Foto: Politiet

– Det er ikke sikkert at dette er nøklene til gjerningsmannen, men vi ønsker å komme i kontakt med eieren. Vi har forsøkt å spore nøklene, men det har vikke vært mulig, forteller Bergseth.

Gjerningspersonen beskrives som en norsktalende mann i 20-årene, rundt 180 centimeter høy, kledd i mørke klær og han hadde på seg en mørk bukse med hvite striper.

Mannen fikk med seg en pose med penger ut av butikken, men det er foreløpig ikke klart hvor stor sum det er snakk om.

SHer er overvåkingsbildene av kassa, da den maskerte raneren plutselig slo til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK