NRK Meny
Normal

Politiet forberedt på Hammarby-bråk

Torsdag møtes Fredrikstad og Hammarby til avgjørende kvalifiseringskamp til UEFA-cupen. Stockholmslaget er kjent for bråkete supportere. Politiet er forberedt, selv om FFKs supportere ikke frykter noen problemer.

Hammarby-supportere

Bildet er tatt under kampen mellom Hammarby og Djurgården i august 2006.

Foto: Bilder fra Canal+

Politiet i Fredrikstad er forberedt på å håndtere eventuelle problemer når Hammarby-supporterne kommer til Fredrikstad.

Da stockholmslaget møtte erkerivalen Djurgården i fjor, måtte kampen avbrytes på grunn av bråk og rakettskyting på tribunen.

Torsdag gjester Hammarby-supporterne nye Fredrikstad stadion.

- Godt forberedt

FFK-supportere

FFK-supportere er stille og rolige og uinteressert i bråk, ifølge Geir Nilsen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Politiet er godt forberedt, og samtidig er vi veldig godt fornøyd med Fredrikstad-supporterne.

- Det er vanskelig å finne noen å bråke med blant supporterne i denne byen, sier Anders Strømsæther, innsatsleder ved politiet i Fredrikstad.

Tror ikke det blir noe problem

Mange FFK-supportere kommer til å sitte på bryggepromenaden i Fredrikstad. Utestedet Lyst og Glede skal ta imot supportere fra begge lag. 

- Jeg tror ikke det blir noe bråk i det hele tatt. FFK-publikummet er veldig lugnt. De er stille og rolige, de er glad i å se på kamp og ikke noe interessert i å lage noe leven i det hele tatt, sier Geir Nilsen, daglig leder ved Lyst og Glede.

Da de to lagene møttes i Stockholm foregikk det hele uten noen problemer.

Også Hammarbys supportere understreker at de kommer til Fredrikstad for å være med på fotballfest, og ikke for å lage bråk.

Får ekstra vakthold

Hammarby-fansen får egen inngang og ekstra godt vakthold.

- Vi har fått beskjed om at Hammarby-supporterne skal komme til oss, så vi har valgt å sette dem i eget avlukka område i annen etasje. Der er det sju politigodkjente vakter. Vi har også et tett samarbeid med Fredrikstad-politiet.

Selv om Hammarby-fansen er beryktet, garanterer politiet en fredelig fotballkamp når FFK møter Hammarby i den avgjørende kvalifiseringskampen torsdag.

- Vi er godt forberedt, og vi kan garantere at publikum skal få en trygg og spennende fotballopplevelse i morgen, sier Strømsæther.

For to uker siden gikk det fredelig for seg da Hammarby vant 2-1 over Fredrikstad. Torsdag kveld håper FFK på seier og avansement i UEFA-cupen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.