Politiet forberedt på Hammarby-bråk

Torsdag møtes Fredrikstad og Hammarby til avgjørende kvalifiseringskamp til UEFA-cupen. Stockholmslaget er kjent for bråkete supportere. Politiet er forberedt, selv om FFKs supportere ikke frykter noen problemer.

Hammarby-supportere

Bildet er tatt under kampen mellom Hammarby og Djurgården i august 2006.

Foto: Bilder fra Canal+

Politiet i Fredrikstad er forberedt på å håndtere eventuelle problemer når Hammarby-supporterne kommer til Fredrikstad.

Da stockholmslaget møtte erkerivalen Djurgården i fjor, måtte kampen avbrytes på grunn av bråk og rakettskyting på tribunen.

Torsdag gjester Hammarby-supporterne nye Fredrikstad stadion.

- Godt forberedt

FFK-supportere

FFK-supportere er stille og rolige og uinteressert i bråk, ifølge Geir Nilsen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Politiet er godt forberedt, og samtidig er vi veldig godt fornøyd med Fredrikstad-supporterne.

- Det er vanskelig å finne noen å bråke med blant supporterne i denne byen, sier Anders Strømsæther, innsatsleder ved politiet i Fredrikstad.

Tror ikke det blir noe problem

Mange FFK-supportere kommer til å sitte på bryggepromenaden i Fredrikstad. Utestedet Lyst og Glede skal ta imot supportere fra begge lag. 

- Jeg tror ikke det blir noe bråk i det hele tatt. FFK-publikummet er veldig lugnt. De er stille og rolige, de er glad i å se på kamp og ikke noe interessert i å lage noe leven i det hele tatt, sier Geir Nilsen, daglig leder ved Lyst og Glede.

Da de to lagene møttes i Stockholm foregikk det hele uten noen problemer.

Også Hammarbys supportere understreker at de kommer til Fredrikstad for å være med på fotballfest, og ikke for å lage bråk.

Får ekstra vakthold

Hammarby-fansen får egen inngang og ekstra godt vakthold.

- Vi har fått beskjed om at Hammarby-supporterne skal komme til oss, så vi har valgt å sette dem i eget avlukka område i annen etasje. Der er det sju politigodkjente vakter. Vi har også et tett samarbeid med Fredrikstad-politiet.

Selv om Hammarby-fansen er beryktet, garanterer politiet en fredelig fotballkamp når FFK møter Hammarby i den avgjørende kvalifiseringskampen torsdag.

- Vi er godt forberedt, og vi kan garantere at publikum skal få en trygg og spennende fotballopplevelse i morgen, sier Strømsæther.

For to uker siden gikk det fredelig for seg da Hammarby vant 2-1 over Fredrikstad. Torsdag kveld håper FFK på seier og avansement i UEFA-cupen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for alkoholsalg

    En 69 år gammel Strömstadkvinne er mistenkt for å ha solgt øl, brennevin og annen alkohol til norske ungdommer fra gården sin i Strömstad. Det melder Strömstads Tidning. Salget ble avdekket i mai i fjor. Da kom politiet til gården kort tid etter at kvinnen hadde kommet hjem med bil og henger fullastet med drikkevarer. På gården var også en rekke ungdommer, og alle var norske. Ungdommene har i avhør innrømmet å ha kjøpt alkohol av kvinnen.